Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc sancionarà els propietaris que tinguin les parcel·les abandonades

Les parcel·les amb excés de vegetació o descuidades poden provocar incendis, per això, l’Ajuntament ha emès un comunicat anunciant sancions econòmiques

L'Ajuntament de Montblanc ha recordat l'obligació de mantenir les parcel·les netes L'Ajuntament de Montblanc ha recordat l'obligació de mantenir les parcel·les netes ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Juny 2018 22:04

L'Ajuntament de Montblanc ha comunicat a través d'un ban a tots els ciutadans afectats la necessitat de la neteja periòdica -no només als mesos d'estiu- de les parcel·les i informa que el seu incompliment serà objecte de sancions urbanístiques. Tenir una parcel·la descuidada i abandonada pot donar lloc a la proliferació d'animals com rates, serps..., així com constituir un focus d'incendi durant tot l'any, i fer-se potencialment perillós en els mesos d'estiu. A tot això s'han de sumar les molèsties que comporta als veïns, residents habituals o no, d'altres parcel·les properes per la mala olor, les plagues d'insectes, etc.

D'acord amb la legislació urbanística vigent a Catalunya, els propietaris de les finques estan obligats a mantenir-les sempre, i especialment en la temporada d'alt risc d'incendi, en les condicions de seguretat, salubritat, decòrum i ornat públic adients i retirar la mala herba i les escombraries, si és que n'hi ha, i dipositar-les en un abocador autoritzat.

Per tant, tots aquells ciutadans que, per no haver-ho fet voluntàriament, hagin de ser requerits per l'Ajuntament perquè netegin la seva parcel·la, seran sancionats amb: 300 euros si netegen dintre del termini establert per l'Ajuntament: un mes; 400 euros si netegen fora d'aquest termini, i abans de 2 mesos; I, si incompleixen totalment aquests terminis, es valorarà la quantia de la sanció en funció de la perillositat que suposi l'estat de la parcel·la.

En els casos que l'Ajuntament consideri que l'estat d'una parcel·la comporta un alt risc de perillositat, podrà executar els treballs subsidiàriament a càrrec de l'interessat. Finalment, es recomana l'ús de mètodes mecànics, i no l'ús d'herbicides, per a evolucionar cap a un Montblanc lliure de tòxics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: