Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra rep una delegació de la ciutat agermanada de Villars

L’acte d’homenatge tindrà lloc aquest dissabte, 23 de juny, a les 12:30 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament

Recepció oficial a l'Ajuntament de Villars als assistents a les colònies Recepció oficial a l'Ajuntament de Villars als assistents a les colònies CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 22 Juny 2018 17:15

Torredembarra acollirà aquest cap de setmana una delegació de la ciutat agermanada de Villars, França, encapçalada per l’alcalde, actuals i antics membres de la comissió d’agermanament i representants de l’entitat ‘Les Amis du Vieux Villars’, que participaran en un acte d’homenatge als pioners de l’agermanament, tant francesos com torrencs.

El president de la Comissió d’Agermanament amb Villars, Jordi Solé, ha explicat que amb aquesta visita es vol retre homenatge a les persones que en els seus orígens van fer possible que Villars i Torredembarra s’agermanessin i que, d’aquesta manera, es continua manifestant la voluntat de mantenir i enfortir els llaços existents, que en aquest darrer mandat s’han impulsat, sobretot en l’àmbit de les relacions entre entitats i entre la comunitat educativa. Així doncs, l’acte d’homenatge se celebrarà aquest dissabte, 23 de juny, a les 12:30 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra.

Colònies conjuntes dels alumnes de 6è de l’Escola l’Antina i de l’École Jean Guitton

Després de molt de temps de recerca i investigació sobre l'agermanament de Villars i els exiliats de la guerra civil, del 28 de maig a l’1 de juny, un grup de 36 alumnes de 6è de l’Escola l’Antina han estat els primers nens i nenes de Torredembarra que han participat en unes colònies plegats amb els infants francesos de l’École Jean Guitton de Villars. La casa de colònies es trobava a la població francesa de Tence.

Els infants van estar junts, amb equips mixtos formats per nens i nenes de la Torre i de Villars, gaudint de tot un seguit d'activitats. El dijous 31 de maig l'Ajuntament de Villars va preparar una recepció oficial amb tots els assistents a les colònies i van lliurar a l'Escola l'Antina una placa commemorativa d'aquesta trobada tan esperada. L’escola ha valorat l’experiència com un èxit perquè ara els alumnes saben per què, qui, com, quan i on de la relació i l'agermanament de Villars amb Torredembarra, i ho saben de primera mà gràcies a aquesta experiència.

D’altra banda, l’entitat Les Amis du Vieux Villars, encarregada de gestionar el Museu de la Mina Jean-Marie Somet, portarà a Torredembarra material divulgatiu sobre el museu per poder fer pròximament una exposició a la vila.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: