Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ballesteros diu que es van vendre menys entrades de les previstes als Jocs però que es va superar l’assistència mitjana

L'alcalde de Tarragona evita donar xifres d'espectadors a l'espera de les dades definitives

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en la roda de premsa de balanç dels Jocs Mediterranis, el passat 1 de juliol L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en la roda de premsa de balanç dels Jocs Mediterranis, el passat 1 de juliol SÍLVIA JARDÍ / ACN
Vida Municipal ACN
Divendres, 13 Juliol 2018 11:34

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha defensat que es van vendre menys entrades de les que preveien a les competicions dels Jocs Mediterranis però que l’assistència mitjana als estadis va ser superior a la de les últimes dues edicions de l’esdeveniment, a Mersin (Turquia) i Pescara (Itàlia). Gairebé dues setmanes després de la cloenda dels Jocs, el batlle ha explicat que encara no tenen les dades sobre les entrades i assistència tancades, a l’espera que l’empresa Ticketmaster, encarregada de la venda, faci la liquidació corresponent. “Estem per sota de la previsió, però ja ho sabíem, perquè la previsió era omplir al 100% els estadis i no es van omplir”, ha reconegut Ballesteros, que fa un bon balanç dels Jocs, que “els comitès internacionals van qualificar d’excel·lents”.

Ballesteros, que no ha sabut concretar el percentatge d’ocupació als estadis dels Jocs, i tampoc el de les dues edicions anteriors que l'esdeveniment esportiu a Tarragona hauria superat, ha explicat que es volen donar les xifres quan ja estiguin “tancades” i no les provisionals.

“Tot i que s’ha vist algun estadi buit, a les semifinals i finals es van veure més instal·lacions plenes, sobretot en atletisme i natació, on hi havia atletes de nivell”. Tot i això, ha reconegut que als Jocs no són presents figures de renom “com Roger Federer o Rafa Nadal", i que els esportistes "tenen bon nivell però menor”, i que això fa que la capacitat d’atracció es vegi limitada. A banda, ha recordat que hi havia altres disciplines de menor seguiment, com la petanca o tir amb arc, que difícilment arrosseguen grans xifres de públic.

Sobre les crítiques de la oposició, pràcticament unànimes, l’alcalde de Tarragona ha dit que “han de fer el seu paper” i que el respecta. Amb tot, ha explicat que “no respon a la realitat objectiva de qui ens ha avaluat, que són els que entenen, i han dit que han estat uns Jocs excel·lents”. En aquest sentit, ha subratllat que l’esdeveniment ha estat d’èxit tenint en compte “els recursos que hem tingut”, amb “la meitat del pressupost operatiu que va tenir Almeria, 13 anys després”.

Amb tot, Ballesteros creu que els Jocs Mediterranis deixaran un bon llegat a la ciutat i manté que encara ara no es pot avaluar i que falta distància en el temps. En aquesta línia, ha recordat que als Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992, “va haver-hi autobusos que no van arribar a les seus, altres seus que van obrir més tard”, i que “tot això va passar com a anècdota” i a Tarragona “s’ha intentat elevar a categoria”. “Va haver-hi cinc errades”, ha defensat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: