Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PDeCAT, ERC, ICV i la CUP forcen un ple monogràfic sobre els Jocs Mediterranis

Volen que el govern de Tarragona doni dades detallades de la gestió i l'impacte econòmic, tres mesos després de l'esdeveniment esportiu

Els portaveus dels grups municipals d'ERC, la CUP i el PDeCAT a l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, Laia Estrada i Dídac Nadal, registren la petició d'un ple monogràfic sobre els Jocs Mediterranis Els portaveus dels grups municipals d'ERC, la CUP i el PDeCAT a l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, Laia Estrada i Dídac Nadal, registren la petició d'un ple monogràfic sobre els Jocs Mediterranis NÚRIA TORRES / ACN
Vida Municipal ACN
Dimarts, 25 Setembre 2018 16:16

El grup del PDeCAT, ERC, ICV i la CUP volen un ple monogràfic sobre els Jocs Mediterranis per esclarir els interrogants que planen sobre l'esdeveniment esportiu, tres mesos després de la seva celebració. Els portaveus han entrat a registre la sol·licitud aquest dimarts al migdia. Instants abans, el govern municipal s'afanyava a anunciar la seva intenció de convocar una sessió extraordinària sobre els Jocs, a part de la comissió de seguiment convocada per aquest dimecres. Els quatre partits a l'oposició ho veuen una "argúcia" de l'alcalde que respon a una "estratègia propagandística" i exigeixen al govern -format per PSC i PP- que faci públiques les dades econòmiques dels Jocs, sobretot en relació a les entrades, les contractacions de personal o el pla de gestió previst de l'Anella Mediterrània i la resta d'instal·lacions perquè no caiguin en desús. "No hi ha més temps per pròrrogues ni dilacions, volem acabar amb l'opacitat reiterada del govern Ballesteros", ha dit el portaveu republicà, Pau Ricomà.

La venda d'entrades, la seva distribució a determinades persones i/o col·lectius, les dificultats per adquirir-ne o el fet que circuli el rumor sobre si se'n van arribar a fotocopiar són, per aquests quatre grups a l'oposició, alguns dels dubtes sense resposta que envolten els Jocs. S'han llançat hipòtesis sobre impagaments o precarietat en les contractacions, s'ha retret el "paper nul" que van tenir les federacions esportives catalanes i s'ha qüestionat la imatge de ciutat que finalment es va projectar amb els Jocs, a part del futur de les instal·lacions esportives, que la CUP tem que es plantegi la seva privatització.

PDeCAT, CUP, ERC i ICV s'han aliat per forçar que l'Ajuntament de Tarragona resolgui totes aquestes qüestions, detalli les xifres dels Jocs -desglossant ingressos i despeses-, i en faci una valoració pública. "No ho fem per nosaltres, ho fem per la ciutadania, a aquestes alçades els ciutadans es mereixen saber del projecte estrella de Ballesteros, que ha durat vuit anys, ha consumit moltíssims recursos, i la seva 'no resposta' és reveladora; l'alcalde ha de donar la cara", ha etzibat Ricomà. En aquesta aliança, però, els partits volen evitar que se'ls associï com un bloc independentista i estenen la mà a Ciutadans a adherir-s'hi.

A través d'un comunicat, el govern ha anunciat que convocarà un ple monogràfic en un marge de quinze dies naturals, a més de recordar que dimecres s'ha convocat la comissió de seguiment. Els grups a l'oposició ho veuen un moviment estratègic. "La comissió no es convocava des del 3 de novembre del 2018, és una reacció per aturar la nostra iniciativa", ha retret Ricomà. "I una comissió per tapar boques no servirà", ha afegit. "Aquesta comissió arriba tard", ha afegit la portaveu de la CUP, Laia Estrada, la qual acusa el govern de no tenir "la menor intenció de facilitar que puguem fiscalitzar els Jocs".

Estrada ha insistit en què l'avaluació dels Jocs s'ha de fer des de tres vessants: d'organització, d'imatge i de futur. "Estem parlant d'irresponsabilitat i temeritat, i en aquesta ciutat mai es depuren responsabilitats, no permetrem que també passi amb els Jocs", ha dit Estrada. En aquest sentit, el portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, ha remarcat que, davant del fantasma de la privatització, aquests grups exigeixen la gestió pública i local dels equipaments. "Ballesteros va prometre 1.000 milions d'euros d'impacte i 7.000 llocs de treball, volem saber si aquests números han estat així i que per opacitat no tenim", ha reblat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: