Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Senyera amb crespó negre al balcó de l'Ajuntament de Reus en homenatge al president Companys

Aquesta acció es repeteix cada any, arran de l'acord a què va arribar la Junta de Portaveus del 10 d'octubre de 2003

Imatge del crespó negre a la senyera del balcó de l'Ajuntament de Reus en homenatge al president Companys, afusellat el 15 d'octubre de 1940 Imatge del crespó negre a la senyera del balcó de l'Ajuntament de Reus en homenatge al president Companys, afusellat el 15 d'octubre de 1940 CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 15 Octubre 2018 17:31

L'Ajuntament de Reus penja aquest dilluns 15 d’octubre una senyera amb crespó negre a la façana del Palau Municipal en homenatge al president Lluís Companys, afusellat el 15 d'octubre de 1940. Aquesta acció es repeteix cada any, arran de l’acord a què va arribar la Junta de Portaveus del 10 d’octubre de 2003.

A partir de l’acord, la senyera amb el crespó negre es penja cada 15 d'octubre, en compliment de la tasca de les institucions públiques de donar expressió oficial i ressò al sentiment de rebuig que produeix entre totes les persones amants de la democràcia i la llibertat l'afusellament d'un president democràticament elegit. El protocol de l'Ajuntament preveu que en casos de dol decretats per l'alcalde es col·loca un crespó negre a la bandera de Reus que penja del balcó de l'alcaldia. Aquest, però, és un cas especial i el crespó es col·loca sobre la bandera de Catalunya, a la balconada central del Palau Municipal.

L’acord de la Junta de Portaveus concreta l’acord del Ple de la corporació municipal del 6 d’octubre de 2000, per “celebrar, en les dates adequades, un acte d’homenatge de l’Ajuntament de Reus a la figura del Molt Honorable Sr. Lluís Companys i Jover, així com de la reivindicació de les llibertats nacionals de Catalunya”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: