Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El pressupost d'Alcover pel 2019 ve marcat per la construcció d'una central de biomassa

El pressupost de la corporació puja a 5.7 milions d'euros

Un dels principals projectes d’aquest 2019 és la construcció de la primera xarxa de calor i la corresponent central de biomassa Un dels principals projectes d’aquest 2019 és la construcció de la primera xarxa de calor i la corresponent central de biomassa ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 09 Desembre 2018 08:52

L'Ajuntament d'Alcover va aprovar el dimarts 4 de desembre en un ple extraordinari, el pressupost general de l’Ajuntament per a l’exercici econòmic de l’any 2019, amb 8 vots a favor (7 regidors d’ApC i 1 d'ERC) i 5 vots en contra (3 de la CUP i 2 regidors de SI).

Aquest està integrat pel pressupost de la corporació, per un import de 5.729.750,00€, pel pressupost del Patronat del Museu Municipal per un import de 84.835,00 € i d’Alcover Radio per un import de 27.880,00 €. Això suposa que el pressupost consolidat de l’Ajuntament per a l’exercici 2019, excloent les transferències internes entre l’entitat i els seus organismes autònoms, ascendeixi a 5.737.515,00-€.

Per tant, en relació al pressupost inicial consolidat de l’any anterior, aquest disminueix per un import de 378.539- euros, que suposa una reducció del 6,60% respecte l’any 2018. Aquesta disminució és deguda majoritàriament per la reducció del import de les subvencions d’organismes supramunicipals i per la reducció de previsió d’ingressos derivats de la regularització cadastral, realitzada pel Ministeri d’Hisenda, que va ser pressupostada i recaptada de forma puntual aquest mateix any.

Tot i la reducció pressupostària, no podem deixar de destacar l’estalvi net positiu que s’aconsegueix entre els ingressos corrents i la despesa ordinària. Els ingressos corrents es fixen en 5.458.515-€; i la despesa ordinària consolidada en 4.607.100-€, que suposa un 84,40%. Aquest diferencial positiu rectificat per les despeses financeres corresponents al capítol III i IX, resulta un estalvi net de 417.089,-€.

La central de biomassa

Un dels principals projectes d’aquest 2019 és la construcció de la primera xarxa de calor i la corresponent central de biomassa. Aquest serà un projecte pioner a Alcover i al Camp de Tarragona, i que tindrà una afectació directa i positiva en el medi ambient i en la conservació del nostre entorn. Aquesta xarxa permetrà abastir d’aigua calenta a cinc equipaments públics d’Alcover. Aquesta aposta per l’aprofitament de la biomassa com a font de calor ha de resultar: un eina per prevenir incendis forestals, potenciar l'ús de l'energia renovable i de km 0, i reduir el consum de combustibles d’origen fòssils. Com també ha d’ajudar a què els propietaris forestals del nostre territori puguin realitzar una gestió forestal sostenible. Aquest projecte serà cofinançat amb els fons europeus de desenvolupament regional i la Diputació de Tarragona.

També cal destacar en el capítol d’inversions, l’adequació de la baixada de l’escola i la insonorització del pavelló Les Escoles, evidenciant la importància que ha de tenir la millora de les instal·lacions educatives per tal de continuar apostant per un salt qualitatiu del nostre ensenyament públic. Aquestes dues obres seran finançades pel PAM 2019 de la Diputació de Tarragona.

També s’ha contemplat la previsió del 1,5% Cultural del Ministeri de Fomento per finançar l’obra d’adequació de la Sala del Convent de les Arts, complementada amb una altra línia de subvenció provinent de la Generalitat de Catalunya. La finalitat és la rehabilitació d’un nou espai que permeti seguir, amb més comoditat, les diferents residències artístiques que s’hi donen cita.

Finalment, per segon any, es continua apostant per la participació ciutadana i la implicació de la població en la gestió municipal, a través de l’eina dels pressupostos participatius amb una dotació econòmica de 18.000€, 3000€ més que l’any anterior.

En definitiva, el pressupost que es presenta de cara al 2019, segons l'alcalde d'Alcover, Robert Figueras "continua apostant per la millora de la qualitat de vida dels alcoverencs, gestionant correctament el servei dels diferents equipaments municipals i coordinant l’equip humà del consistori, per tal de poder donar resposta a les necessitats generades diàriament pels nostres ciutadans. I a la vegada ho fa posant l’accent en la sostenibilitat del nostre territori i del medi ambient". Figueras també destaca que aquests pressupostos, aprovats amb el suport d'ERC són una mostra de que, en la política municipal, ha de prevaldre la mà estesa i el diàleg entre les diferents formacions, ja que són l’eina imprescindible per sumar sinergies i seguir millorant el poble d’Alcover.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: