Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC Reus creu que l'acusació d'odi pel 3-O respon a una causa de "persecució política" als independentistes

Ara Reus diu que "no dubta de la independència" de la jutge i defensa que "no existia cap ànim d'odi" cap als policies

Tres dels portaveus investigats i l'alcalde, cantant 'Els Segadors' a la sortida del jutjat de Reus, el passat 23 de novembre Tres dels portaveus investigats i l'alcalde, cantant 'Els Segadors' a la sortida del jutjat de Reus, el passat 23 de novembre SÍLVIA JARDÍ / ACN
Vida Municipal ACN
Dimarts, 11 Desembre 2018 19:10

ERC Reus considera que el motiu de seguir endavant amb l'acusació d'incitació a l'odi contra l'alcalde del municipi i quatre portaveus municipals pel 3-O és "orquestrar una causa de persecució política als partits independentistes". La portaveu municipal d'ERC investigada, Noemí Llauradó, ha assegurat que aquesta causa se circumscriu a la causa general oberta contra els líders independentistes. Llauradó creu que el recorregut "és limitat" perquè "un delicte d'odi no pot ser atribuït a un col·lectiu com el de forces de l'Estat, que no pateixen una situació de vulnerabilitat" i confia que "s'imposi el sentit comú" i s'arxivi. D'altra banda, Ara Reus ha apuntat que la formació "no dubta de la independència de la magistrada", malgrat no compartir-ne la resolució perquè "no s'ha tingut en compte indicis i proves practicades". Per tot plegat, interposaran recurs.

Pel que fa a Llauradó, també diputada al Parlament de Catalunya, ERC apunta que "queda la incertesa si serà el jutjat de Reus qui ha de continuar amb aquesta causa per la condició d'aforada i haurà de ser el TSJC el que acabi resolent". La regidora republicana espera que el ministeri fiscal actuï "amb coneixement de causa" i en demani el sobreseïment. D'altra banda, ha celebrat que la interlocutòria arxivi la causa contra una part dels encausats –dos regidors de la CUP, dos treballadors d'un gimnàs i diversos bombers.

El portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera, ha defensat que no va existir "cap ànim d'intimidació o incitació cap als agents de policia". També ha dit que "no existia cap ànim d'odi", sinó "un desig de tranquil·litzar a la ciutadania". En aquesta línia, ha dit que la intenció era "que no passés el que estava succeint en relació als aldarulls que s'havien originat en altres indrets". "Era un moment delicat i la voluntat era calmar qualsevol brot de violència que es pogués donar a Reus", ha afegit. La formació també apunta que Cervera no va participar en cap concentració als voltants de l'Hotel Gaudí, on s'allotjaven agents de la policia espanyola.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: