Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC del Morell denuncia presumptes irregularitats en la contractació del cap de vigilants municipals

L'exregidor socialista assegura que s'han "menystingut" les bases del procés de selecció en l'adjudicació del càrrec

L'Ajuntament del Morell L'Ajuntament del Morell ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal ACN
Dimarts, 29 Novembre 2022 20:04

El PSC del Morell ha denunciat presumptes irregularitats en la contractació i el cobriment de la plaça del cap de la Policial Municipal i les ha posat en coneixement de la Fiscalia de l'Audiència de Tarragona. El portaveu socialista, Albert Ortega, ha afirmat que s'han "menystingut" les bases del procés de selecció en l'adjudicació d’aquest càrrec perquè, apunta, la "categoria demandada no correspon amb la presentada per part del treballador que ha exercit aquesta responsabilitat durant més de tres anys". A finals d'octubre, l'alcalde del Morell, Eloi Calbet, va cessar Ortega del càrrec de regidor de Seguretat Ciutadana arran d’uns informes intern que l’acusaven de possibles irregularitats en l'exercici de les seves funcions.

En un comunicat, Ortega ha assegurat que ha demanat per escrit explicacions sobre la contractació del cap del cos de vigilància a l'alcalde i ha lamentat que encara no hagi obtingut cap resposta. "El grup socialista vol saber com s'ha permès aquesta situació tenint en compte la manca d'acreditació de la categoria requerida per al lloc de treball i perquè en cap moment, tot i la informació que disposava el consistori, s'han pres mesures per resoldre aquestes presumptes irregularitats", han manifestat. "No volem ni fer demagògia, ni arribar a conclusions prematures. Ara bé, sí que entenem que és el nostre deure democràtic institucional posar en coneixement de la Fiscalia uns fets, com a mínim qüestionables des del punt de vista legal", ha afegit Ortega.

Cessat de la regidoria

L'alcalde del Morell va apartar Ortega després de saber-se que l'edil hauria demanat a agents de la Guàrdia Municipal que permetessin treure un vehicle del dipòsit sense pagar la taxa de retirada de la grua, que té un cost de 75 euros. Davant d'aquesta situació, el govern municipal va denunciar les presumptes actuacions "il·lícites" a la Fiscalia per esclarir si els fets són constitutius d'un delicte. Tot just la setmana passada, en un ple extraordinari, es va aprovar per unanimitat crear una Comissió Especial Informativa per determinar si el regidor socialista va intervenir en la retirada de les sancions de trànsit o en casos de retirada de vehicles per part de la grua municipal.

La Comissió Jurídica Assessora decidirà si revisa el procés selectiu

Segons ha explicat a l'ACN l'alcalde del Morell, el procés de selecció del cap del cos municipal es va fer el 2018 i el seu nomenament va ser l'any següent durant el mandat de l'exalcalde Pere Guinovart. Calvet ha indicat que la secretària va emetre un informe amb el qual notificava que l'accés al càrrec "no era exactament el que es requeria", segons els seus coneixements. L'actual batlle, que en l'anterior mandat era regidor de l'equip de govern com Ortega, ha assegurat que tots els membres coneixien l'existència de l'informe, però no del seu contingut.

Així mateix, Calbet ha afirmat que van respondre la instància presentada per l'exregidor socialista i que li han facilitat tota la informació relacionada amb el procés de selecció. "És totalment fals el silenci, en el moment que reben la petició d'informació se li dona trasllat en un termini de tres o quatre dies, es pot fer demagògia en l'àmbit polític, però no es pot mentir", ha sostingut. "Teníem clar que hi hauria una revenja després que se'l fes fora de govern, i en aquest cas ataca directament a l'autor dels informes que és el cap de la guàrdia municipal i a mi, lamento que encara es faci aquesta manera de fer política", ha afegit l'alcalde.

El batlle també ha indicat que des del consistori han iniciat un procediment administratiu intern per esclarir si el procés de selecció del cap de la Policial Municipal es va fer correctament. Per això, després de l'informe de l'actual secretari, el qual ha notificat que no hi "veu res greu" en el procés, l'equip de govern resta a l'espera del pronunciament de la Comissió Jurídica Assessora per saber si s'ha de revisar d'ofici el procés de selecció i contractació d'aquest càrrec.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: