Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona adverteix que no augmentarà el pressupost del nou contracte de la brossa

El regidor Jordi Fortuny creu que l'import de licitació "ja és suficientment alt" i "no entén" la postura sindical

El regidor de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, durant la roda envers la manca d'empreses presentades en el procés de licitació del nou contracte de neteja i recollida de brossa El regidor de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, durant la roda envers la manca d'empreses presentades en el procés de licitació del nou contracte de neteja i recollida de brossa NEUS BERTOLA / ACN
Vida Municipal ACN
Dijous, 15 Desembre 2022 18:33

El regidor de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, ha anunciat aquest dijous que el govern municipal no incrementarà el pressupost de licitació del nou contracte de la brossa. Fortuny ha sortit a donar explicacions després que el sindicat UGT denunciés que cap empresa s'ha presentat al concurs. Ha argumentat que cap empresa va presentar al·legacions al ple de condicions ni a l'estructura de costos sotmesa a informació pública. També ha recordat que va ser aprovat sense cap vot en contra pel ple i compleix l'actual normativa contractual. En aquest context, el regidor ha dit que "no entén" la postura del sindicat davant d'un nou contracte de la brossa que, segons remarca, preveu un augment salarial per als treballadors del 8%.

Fortuny també ha anunciat que el consistori obre a partir d'aquest dijous un període de converses amb les empreses del sector per conèixer quins han estat els motius tècnics pels quals cap d'elles s'ha presentat al concurs.

Des de l'Ajuntament de Tarragona asseguren estar disposats a revisar, només, alguns punts del contracte que puguin afectar a les exigències materials. L'equip de govern no contempla revisar ni les mesures de control de la feina feta, ni la monitorització per part dels ciutadans, ni l’aplicació dels procediments per la millora de la recollida selectiva i el reciclatge.

El consistori espera tenir llestos els canvis del nou contracte de la brossa a finals de gener i poder treure'l a licitació al febrer.

Licitació deserta

El sindicat UGT va denunciar aquest dimarts que cap empresa s'hagi presentat al concurs del contracte de la brossa. Han retret que el plec de condicions conté càlculs "erràtics" que suposen una "desviació econòmica" de més d’un 20% entre "allò que es demana al plec i allò que una empresa pot arribar a facturar".

Una crítica a l'equip de govern que també ha estat compartida pel grup municipal del PSC a Tarragona que titlla la situació d'"inèdita". La seva portaveu, Sandra Ramos, ha lamentat que "a totes les ciutats, les empreses es barallin per aconseguir guanyar el concurs" i a Tarragona "no s’hagi presentat ningú".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: