Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona imposa més de 100 denúncies per conductes incíviques de propietaris d’animals

Quatre de cada deu sancions són per problemes en la documentació i un terç per no recollir els excrements

Educadors ambientals i agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona durant la campanya de sensibilització de propietaris d'animals domèstics i mascotes Educadors ambientals i agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona durant la campanya de sensibilització de propietaris d'animals domèstics i mascotes AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Vida Municipal ACN
Dimarts, 20 Desembre 2022 15:05

L'Ajuntament de Tarragona ha imposat 101 denúncies a propietaris d’animals domèstics per actuacions incíviques arran de la campanya desplegada els mesos de juliol i setembre passats. Del total de sancions, un 41% ho són per infraccions en la documentació de l'animal, mentre que un 33% es van produir per la no recollida d’excrements i mala salubritat. La distribució de les sancions per barris apunta que han estat força equitatives a tota la ciutat i, a l'estiu, especialment a les platges. Les infraccions detectades als barris de Ponent, coincidint amb les conclusions dels agents cívics, indicarien una certa relaxació en el compliment de les normes de recollida d'excrements i de no portar el gos lligat o no tenir-lo censat.

Segons el mateix consistori, la major part de les denúncies s'han realitzat a l'Eixample, en zones verdes i parcs, on s'ha observat una sensació d'impunitat i relaxació en el compliment de les normes per part dels propietaris dels gossos. La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán ha anunciat que en endavant el consistori intentarà "corregir algunes de les conductes greus detectades i als punts on els educadors han tingut una resposta negativa i fins i tot desafiant per part dels posseïdors dels animals, entre altres".

Per dur a terme la campanya es van contractar dos educadors ambientals que van informar, repartir tríptics, ampolles i dispensadors de bosses en aquells punts en que s'havia detectat increment de l'incivisme en aquest aspecte. Paral·lelamet, la Guàrdia Urbana, a més de coordinar i auxiliar als dos educadors, va engegar una campanya de control en els mateixos punts per tal de sancionar aquestes conductes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: