Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pau Ricomà: "El pròxim mandat serà el de les grans inversions"

L'alcalde de Tarragona cita el tramvia, el trasllat de l'antiga Laboral, la transició energètica, la cohesió de la ciutat i el nou contracte de Neteja, entre els reptes

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, atenent les preguntes de la premsa després del tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, atenent les preguntes de la premsa després del tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació CEDIDA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimarts, 27 Desembre 2022 12:07

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha celebrat aquest dimarts el tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació. Durant l'acte, l'alcalde ha desgranat alguns dels reptes que es planteja de cara el nou mandat 2023-2027, que sortirà de les properes eleccions municipals del 28 de maig. Ricomà ha anunciat que "aquest serà un mandat amb milions d'inversions que s'efectuaran amb criteris de cohesió i sostenibilitat".

En primer lloc, l'alcalde republicà s'ha mostrat molt satisfet pels temes que s'han aconseguit desencallar durant l'actual mandat: "En tres anys, hem desencallat temes com el Fòrum Judicial, la Ciutat de Repòs, l'ampliació del Joan XXIII, el museu de la Necròpolis, el preventori de la Savinosa o el Banc d'Espanya, que també tindrà finançament", ha assenyalat el batlle. 

Un any de grans inversions

Pau Ricomà ha anunciat que aquest serà el mandat en què es materialitzaran les grans inversions milionàries que s'obtindran principalment gràcies als fons europeus Next Generation. Ricomà s'ha referit a algunes d'aquestes inversions, com ara la construcció d'habitatge social als barris, la transició energètica, la peatonalització d'espais urbans com el barri del Serrallo, la construcció de carrils bicis que connectin tota la ciutat, la naturalització d'espais naturals al volant dels rius Gaià i Francolí o el dipòsit d'aigua a La Móra, entre altres. 

Ricomà també ha posat l'accent en les possibilitats que sorgiran a partir de l'aprovació del nou POUM. Entre aquestes, ha destacat la implantació del nou tramvia "que canviarà la relació de Tarragona i els barris de Ponent amb tot el Camp de Tarragona" o els terrenys entre Campclar i Bonavista que acolliran el Complex Educatiu de Tarragona -l'antiga Universitat Laboral-.

El nou contracte de la neteja

L'alcalde també s'ha referit al nou contracte de Neteja de Tarragona, que implicarà una nova manera de gestionar els residus, que supoarà la renovació de la maquinària, la millora de la recollida selectiva i el control del compliment del contracte. Pel que fa a la declaració del concurs com a desert, motivat entre altres raons per les crítiques d'UGT a les concidicions laborals, Ricomà ha garantit a l'actual comitè d'empresa que el nou contracte "no afectarà les condicions laborals dels treballadors", si bé ha reconegut que l'increment del preu dels carburants i les exigències tecnològiques del contracte també han estat factors que també haurien influït entre les empreses candidates.

Hi haurà nou pressupost?

Finalment, l'alcalde Ricomà s'ha mostrat optimista de cara a l'aprovació del pressupost municipal per al 2023, que ha de passar pel plenari d'aquest divendres 30 de desembre. El batlle ha recordat que el pressupost presentat pel govern permet afrontar, amb un increment de 12 milions d'euros, l'increment de costos energètics i de personal, l'augment dels tipus d'interès o els contractes indirectes com el de la brossa. Per tot plegat, l'alcalde ha apel·lat de nou "a la responsabilitat dels grups municipals, ja que la no aprovació seria una mala notícia no tan sols pel govern, sinó per la ciutat".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: