Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sandra Guaita (PSC): "Farem que Reus sigui una ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació"

La candidata a l’alcaldia de Reus llença aquesta proposta en un acte on també ha participat la Ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, amb la candidata socialista, Sandra Guaita La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, amb la candidata socialista, Sandra Guaita PSC REUS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 13 Gener 2023 21:34

El PSC Reus va celebrar dijous al vespre l’acte ‘Ciència i innovació per transformar Reus’, on van participar la candidata del PSC a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, i la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant. Guaita va aprofitar l’acte per llençar una primera proposta que executaria en cas de ser alcaldessa de Reus: “Farem que Reus sigui una ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’, una distinció que atorga l’Estat als municipis que es distingeixen pel seu compromís i aposta per la I+D+I”. En aquesta línia, l’alcaldable socialista va destacar que “això ens permetrà ser un referent a l’Estat i transformar la vida de la nostra ciutadania i millorar el dia a dia de les persones tant per l’àmbit de la Salut com per la creació de nous llocs de treball dignes”.

Ara bé, Guaita va anunciar també que no es quedaran amb el reconeixement per part de l’Estat, sinó que, una vegada l’aconsegueixin, aniran també a per l’europeu. A través de la xarxa ‘Red Impulso’ es potencia la col·laboració entre ajuntaments compartint bones pràctiques en la gestió i les iniciatives de comunicació d’aquests projectes als ciutadans. A més, és un agent cada vegada més actiu de promoció de polítiques noves, com la compra pública d’innovació, el recolzament a les PIMES innovadores i als emprenedors, la definició de criteris d’innovació, i que promou i recolza la participació en projectes de context del ‘Programa Horizonte Europa’. “Amb l’adhesió a aquesta xarxa ens permetrà crear un model de ciutat més resilient, més verd i amb majors nivells de cohesió i igualtat i tindrà un impacte social sobre la ciutadania”, va afegir Sandra Guaita.

En l’acte, també es va voler posar en valor les polítiques públiques en les que treballa el govern de l’Estat per millorar el dia a dia de les persones, com per exemple l’increment de la pensió per aquest 2023, la reforma laboral aprovada recentment, les rebaixes del transport públic i la gratuïtat en el cas dels trens, o l’increment de l’ingrés mínim vital, entre molts altres. En aquest aspecte, la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, va voler posar de manifest que “nosaltres som gent del poble que treballa pel poble”. Centrant-se en ciència i innovació, Morant va reivindicar “l’aposta sense precedents del govern de Pedro Sánchez per la ciència i la innovació amb el major pressupost de la història i instruments transformadors com la nova Llei de la Ciència i la Innovació. Una reforma on ha participat molt activament Sandra Guaita”.

Seguint el fil, Guaita va remarcar que “Reus ha rebut més de 10 milions d’euros per part del Ministeri per a les empreses que han aplicat aquestes polítiques d’innovació, així com les investigadores i els investigadors dels nostres instituts de recerca”, i va afegir que “hem de tornar als àmbits de col·laboració entre Ajuntament, empresa i universitat que tan bé ens ha funcionat anteriorment i que ara s’han trencat”.

Finalment, la ministra Diana Morant, qui va ser alcaldessa de Gandia abans de ser ministra, va demanarals presents que donin suport a Sandra Guaita perquè sigui la primera alcaldessa de Reus.

El PSC Reus enceta a Mas Iglesias les assemblees a barris

D'altra banda, el PSC Reus ha encetat aquest divendres un cicle d’assemblees als barris per copsar les inquietuds i necessitats de cada zona de Reus. La candidata socialista a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha visitat el barri de Mas Iglesias per tal de prendre nota de tot allò que el veïnat necessita per impulsar el barri i millorar-lo.

“La millor manera de transformar Reus és escoltar els barris, perquè és des d’aquí com aconseguirem fer de Reus una ciutat millor per a tots”, exposa Guaita, qui afegeix que “és molt important escoltar la ciutadania, nosaltres hi estem compromesos, i per això encetem aquest cicle d’assemblees, perquè tothom pugui fer-me arribar la seva proposta”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: