Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El CSIF alerta que el Carnaval de Reus es quedarà sense efectius policials suficients

El sindicat afirma que la Guàrdia Urbana "seguirà sense fer hores extres per les desavinences amb l'Ajuntament"

Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia Urbana de Reus Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia Urbana de Reus ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 06 Febrer 2023 12:01

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha alertat avui a través d'un comunicat que les festes del Carnaval de Reus no disposaran d'agents de la Guàrdia Urbana suficients per donar cobertura a la població i als possibles incidents que s'esdevinguin "perquè no hi ha prous efectius i aquesta falta de personal se supleix a base d'hores extraordinàries". La CSIF assegura que la Guàrdia Urbana de Reus "no fa hores extres des del 20 de gener, i així serà fins al 28 de febrer, a causa de l'abandó polític que diuen patir aquests últims anys". 

Des del CSIF, el sindicat més representatiu a les administracions públiques, denuncien la manca de personal i asseguren que l'Ajuntament de Reus "no compleix la ràtio recomanada d'agents, ja que en faltarien uns 50 efectius". En aquest sentit, el sindicat recorda que Reus, amb 106.741 habitants i amb un pressupost consolidat superior al de Tarragona, compta amb 152 policies, quan a Tarragona, amb 134.883 habitants, en tenen un total de 251. A més, lamenten que aquesta manca de personal "ha suposat a l'Ajuntament el desemborsament de 800.000 euros en hores extraordinàries per poder cobrir els serveis".

Segons la CSIF, el cos policial "ha arribat al límit ja que, a aquesta evident manca d'efectius policials, se sumen l'incompliment del conveni i un reglament per a la segona activitat que mai no arriba". Per aquest motiu, sol·liciten l'aprovació del protocol de la Segona Activitat de la Guàrdia Urbana de Reus, aprovat per unanimitat a la comissió de la Segona Activitat, pel Ple de Junta i Comitè i en Mesa General de Negociació i que afirmen que no s'ha presentat al Ple Municipal per un informe desfavorable de l'Interventor, "que segueix bloquejant un dret adquirit des de l'any 1991 amb l'aprovació de la Llei 16/1991 de Policies Locals de Catalunya".

Des de CSIF asseguren que no faran hores extres fins al 28 de febrer, però que, si no arriben a un acord amb l'Ajuntament, aquell mateix dia se celebrarà una assemblea de treballadors de la Guàrdia Urbana de Reus on decidiran si es continua amb la mateixa mesura o s'amplia a altres tipus d'actuacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: