Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Marta Rovira destaca la reindustrialització i la sostenibilitat econòmica i natural com els reptes del sud de Catalunya

La secretària general d’ERC es reuneix a Ginebra amb una delegació d'alcaldables del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha reunit a Ginebra amb candidates i candidats del 28M de la demarcació La secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha reunit a Ginebra amb candidates i candidats del 28M de la demarcació ERC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 09 Febrer 2023 20:34

Una quinzena de candidates i candidats d’Esquerra Republicana del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre s’han desplaçat a Ginebra per reunir-se amb la secretària general del partit, Marta Rovira. La trobada ha servit per preparar les properes eleccions municipals i prendre el pols a la demarcació.

Rovira ha assenyalat la diversitat del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que compten amb una gran àrea metropolitana però també amb una gran quantitat de poblacions petites. En aquest sentit, la secretària general ha assegurat que el projecte local dels republicans té en compte les dues realitats i que treballa per garantir una bona qualitat de vida a tota la ciutadania, independentment d’on visquin.

Reptes de futur del territori

La republicana ha assenyalat també alguns dels reptes de futur que encara el territori. Un d’ells, la reindustrialització, que viu un moment de canvi de model, que s’accelerarà amb el tancament de les centrals nuclears. Així mateix, Rovira ha destacat que ERC ha de “treure pit” dels nous projectes impulsats, com la Vall de l’Hidrogen Verd o la fàbrica Iljin, a Mont-roig del Camp. Ha destacat, a més, que aquestes inversions i les que vindran “lliguin amb criteris de sostenibilitat”.

Un altre repte important per Marta Rovira es tracta de combatre el despoblament a les àrees rurals d’interior. Reclama que aquestes poblacions mantinguin una identitat pròpia, i que es treballi perquè els joves hi vegin oportunitats i hi tinguin els mateixos serveis que a les ciutats.

Referent a Hard Rock, s’ha mostrat partidària que el territori decideixi com ha de ser el projecte i el considera una opció de progrés i desenvolupament “si es fa bé”. En aquesta línia remarca que Esquerra “no som el partit del no a tot ni del sí a qualsevol preu”.

Rovira també ha posat de relleu la importància de la natura al territori i ha marcat com a prioritat pels republicans que es preservi i que es faci compatible amb el sector turístic i agroalimentari.

El 28-M, llistes més femenines i diverses

En vistes a les eleccions municipals del 28 de maig, la secretària general ha destacat dos aspectes que els republicans tenen en consideració a l’hora de confeccionar les llistes electorals. En primer lloc la feminització. En aquest sentit ha remarcat que a ERC gairebé un 40% de les candidatures són encapçalades per dones. I segon, que les llistes republicanes representin la diversitat existent a la societat catalana, amb perfils de candidats diferents entre si.

La delegació que ha assistit a Ginebra ha estat formada pels següents candidats i candidates: Pau Ricomà (Tarragona), Noemí Llauradó (Reus), Camí Mendoza (Cambrils), Sebastià Domínguez (Salou), Teresa Rull (Valls), Josep Forasté (Vila-seca), Eduard Rovira (Torredembarra), Manel Vilajosana (Mont-roig del Camp), Victòria Cañís (Sarral), Carlos Brull (Falset), Xavier Faura (Tortosa), Adam Tomàs (Amposta), Joan Roig (Alcanar), Joan Alginet (Deltebre) i Victòria Almini (la Sènia).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: