Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Tarragona aposta per l'esport com una eina de transformació social

Viñuales defensa la necessitat d’obrir els patis escolars en horaris no lectius i que a Tarragona es pugui estudiar INEF

El candidat socialista a l’alcaldia de Tarragona, Rubén Viñuales, i el conseller del Grup Municipal Socialista, Berni Álvarez El candidat socialista a l’alcaldia de Tarragona, Rubén Viñuales, i el conseller del Grup Municipal Socialista, Berni Álvarez PSC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 24 Febrer 2023 00:11

Aquest matí davant el Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània, el candidat socialista a l’alcaldia de Tarragona, Rubén Viñuales, ha apostat per l’esport com una eina de transformació social amb dos objectius ben clars: “El PSC entén el foment l’esport com una eina de cohesió i d’integració social, apostant pel concepte de vida activa a través dels sistemes d’educació i formació. D’aquesta manera, complim amb els objectius de minimitzar el risc d’exclusió social i aconseguir la igualtat d’oportunitats”.

El conseller del Grup Municipal Socialista, Berni Álvarez, ha explicat que per assolir aquests propòsits, s’arribaran a convenis amb ensenyament per obrir les escoles en horaris no lectius, per així poder fer servir els seus patis: “Volem obrir els centres escolars públics a la ciutadania a la tarda. Ho durem a terme de manera estratègica i amb acompanyament de monitors, activitats i material, per part de l’Ajuntament”.

Pel PSC, la formació de l’esport, també és un pilar fonamental per dur a terme aquestes propostes i, per aquest motiu, s’impulsaran cursos de monitors esportius en diferents matèries, a través de les diferents federacions catalanes i dels clubs de la ciutat. També, ampliar els cicles formatius als centres escolars. En aquest sentit, Álvarez ha explicat la necessitat de crear programes específics perquè cap infant es quedi sense practicar esport de la mà de les diferents entitats esportives de la ciutat.

Pel conseller socialista el més cabdal, en l’àmbit de la formació esportiva, és que s’estudiï el grau d’INEF a la ciutat: “Tarragona és l’única capital catalana que no es pot estudiar el grau d’INEF. Ens marquem la prioritat d’aconseguir-ho, iniciant totes les converses necessàries amb URV i Generalitat perquè sigui una realitat”.

El PSC també vol fomentar l’activitat física per la gent gran, habilitant els espais públics per fer esport a l’aire lliure amb acompanyament específic. Com també, millorar la seva formació realitzant xerrades a centres cívics i llars de jubilats, sobre hàbits saludables, gimnàstica passiva, nutrició i estiraments.

Álvarez ha afirmat que quan es parla de l’esport com a motor de transformació social, també s’ha de parlar d’apostar fortament per l’esport inclusiu: “Amb aquest propòsit, s’adaptaran les instal·lacions esportives municipals perquè siguin 100% accessibles, com també, es durà un acompanyament als clubs i associacions/entitats que impulsin el seu creixement i visibilitat”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: