Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Podem El Vendrell demana que l'estació de Sant Vicenç de Calders incorpori el nom de "Coma-ruga"

La formació morada presentarà una proposta de resolució al Ple perquè l'Ajuntament del Vendrell sol·liciti a RENFE i a ADIF el canvi de denominació

Imatge frontal de l'estació de Sant Vicenç de Calders Imatge frontal de l'estació de Sant Vicenç de Calders CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 24 Febrer 2023 10:55

El grup municipal de Podem El Vendrell presentarà una proposta de resolució al Ple municipal del dilluns 27 de febrer perquè l'Ajuntament del Vendrell sol·liciti a RENFE i a ADIF el canvi de denominació de l'estació ferroviària de Sant Vicenç de Calders i passi a denominar-se “Sant Vicenç de Calders – Coma-ruga”. La formació morada recorda que en el pacte de govern firmat el 2019 entre el PSC i l'AVP “tots dos partits es van comprometre a recuperar la nomenclatura de l'Estació de Sant Vicenç de Calders-Coma-ruga”.

La portaveu de Podem, Verónica Moreno, considera que l'actual denominació crea confusió a viatgers i a moltes veïnes i veïns de Coma-ruga, “que no es reconeixen amb aquesta denominació” i subratlla que la incorporació del nom de Coma-ruga “pot resultar molt útil pels viatgers i, especialment, pels turistes que busquen la platja”. Al mateix temps, Moreno destaca que el canvi de nom “suposarà una promoció turística de Coma-ruga i dels nuclis marítims del Vendrell a tot arreu”.

L'estació de Sant Vicenç de Calders propietat d'ADIF, és molt important estratègicament ja que es troba a la confluència de les línies de Barcelona-Vilafranca-Tarragona i de Barcelona-Vilanova-Valls. Podem recorda que per aquestes línies hi circulen tren de rodalia de Barcelona R2 i R4, la línia de rodalia el Camp de Tarragona RT2 i les línies regionals R13, R14, R15, R16 i R17 de Rodalies de Catalunya, a més de línies de Mitjana Distància, totes elles operades per Renfe Operadora.

Una estació d'enllaç des de 1887

Aquesta estació de la línia de Vilafranca i de la línia de Vilanova va entrar en servei el 24 d'abril de 1887, quan es va construir una estació enllaç entre aquestes dues línies que eren propietat de la Companyia dels Ferrocarrils de Tarragona a Barcelona i França (TBF), tot i que els trens circulen per aquesta zona des del 1885, quan es va obrir el tram entre Martorell i Tarragona (línia Barcelona-Vilafranca-Tarragona. En aquell moment, se li va donar nom a l'estació en funció del municipi on en aquell moment es trobava.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: