Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Guaita (PSC) vol augmentar la plantilla de la Guàrdia Urbana i recuperar els agents per la convivència

L'alcaldable del PSC de Reus afirma que "la seguretat pública és garantia de llibertat i convivència i per això és una prioritat per a nosaltres”

La candidata del PSC a l'alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha presentar les propostes de seguretat i civisme a la plaça Comte de Reus, davant el carrer de la Sar La candidata del PSC a l'alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha presentar les propostes de seguretat i civisme a la plaça Comte de Reus, davant el carrer de la Sar PSC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 06 Març 2023 20:24

La candidata del PSC a l’alcaldia per Reus, Sandra Guaita, ha presentat aquest dilluns una nova proposta de programa de govern en l'àmbit de la seguretat. “La seguretat pública és garantia de llibertat i convivència i per això és una prioritat per a nosaltres”, ha remarcat Guaita, qui ha afegit que “juntament amb la neteja és un dels temes que més preocupen a la ciutadania”. L’alcaldable socialista ha assegurat que aquesta és una de les reivindicacions que li fan arribar en pràcticament tots els barris i que, “moltes de les quals venen donades per les actuacions incíviques”. És per aquest motiu que la proposta del PSC Reus de cara al pròxim mandat és la d’augmentar la plantilla de la Guàrdia Urbana i recuperar els agents per la convivència.

“Volem implantar agents per la convivència per tal de garantir la llibertat, la convivència i el benestar de tothom. Per aconseguir-ho, aquests agents han d’estar al carrer amb els mitjans adequats”, ha detallat Guaita, qui ha recordat que “aquest agents de convivència ja es van implantar a Reus el 2007 amb el govern liderat pel PSC i van donar bons resultats”. De fet, aquesta és una proposta que el PSC fa temps que posa sobre la taula, ja que en el plenari del juny del 2020 van proposar una sèrie d’accions comunitàries a la zona de la Sardana per millorar la convivència, entre els quals, proposaven la creació d’aquests agents.

Ara bé, aquesta no és l’única proposta dels socialistes per a millorar la sensació d’inseguretat que es viu a la ciutat, ja que també volen establir un pla per augmentar la plantilla de la Guàrdia Urbana. “En molts plenaris hem estat fent seguiment de l’evolució del nombre d’efectius que té la policia i hem instat a Junts, ERC i Ara Reus ha treballar per incrementar la xifra, però sempre s’hi han oposat”, ha detallat Guaita.

Per a Guaita, la necessitat d’ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana és urgent, ja que “no podem permetre que Reus no tingui la dotació d’agents que es mereix ni en situacions extraordinàries com pot ser el Carnaval, ni en el dia a dia de la ciutadania”. Per al PSC l’objectiu és arribar als 190 agents que és el mínim que marca Europa per una ciutat com Reus, i a partir d’aquí anar creixent progressivament. Sandra Guaita també ha reclamat que “aquest increment d’agents ha de venir acompanyat amb un augment de la dotació de Mossos d’Esquadra a la ciutat i amb un compromís clar de la Generalitat amb la nostra ciutat que té àmplies competències”.

Per tot plegat, Guaita ha manifestat que “sense seguretat no hi ha democràcia i no es pot exercir la llibertat de cada veí i veïna. L’esquerra ha de defensar un model progressista i eficaç”, i ha afegit que “a banda dels agents per la convivència i d’ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana, tenim clar que un tercer element clau per solucionar la sensació d’inseguretat és l’urbanisme feminista, on l’espai públic es defineix per tal de garantir més seguretat amb espais més oberts i il·luminats”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: