Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Chelo Picón es presentarà el 18 de març davant la ciutadania com a candidata d'ERC a Creixell

L'alcaldable d'ERC repassarà la feina feta en l'actual mandat, que tancarà amb més del 90% de propostes realitzades

La candidata d'ERC a l'alcaldia de Creixell, Chelo Picón La candidata d'ERC a l'alcaldia de Creixell, Chelo Picón ERC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Març 2023 17:24

L'actual regidora de Benestar Social, Gent Gran, Salut i Igualtat de l'Ajuntament de Creixell, Consuelo Picón, es presentarà el proper dissabte 18 de març davant la ciutadania com a candidata d'Esquerra a l'alcaldia de Creixell a les eleccions municipals del 28 de maig. L'acte, que tindrà lloc a les 12h a la plaça del Mirador (carrer Arrabal), també comptarà amb la intervenció de la diputada al Parlament de Catalunya, Raquel Sans. Durant l'acte Chelo Picón farà un repàs a la feina feta durant aquest mandat per les regidories d'ERC al govern municipal i desvetllarà els noms de la número 2 i el número 3 de la llista.

L'alcaldable fa un balanç molt positiu del grau de compliment de les propostes republicanes durant aquest mandat ja que, tot i la pandèmia, les regidories encapçalades per Jordi Moliné i Chelo Picón, han aconseguit executar més del 90% de les propostes. Entre aquestes destaca el servei a la gent gran “Acompanya'm”; la millora del CAP; el Centre d'Informació i Recursos per les Dones; la peatonalització del casc antic; la reforma del Passeig del Ferrocarril o el desplegament de la fibra òptica.

Posar les persones al centre de les coses

Durant la pandèmia, cal destacar la tasca realitzada entre la regidoria, la Policia Local, la brigada municipal i el voluntariat, que van ajudar la gent gran amb la compra de medicaments i menjar durant la pandèmia. ERC també va aconseguir incloure en el Pressupost de 2020 ajudes a les persones afectades per ERTOS, així com targetes moneder per a les famílies necessitades. També es va signar un conveni de col·laboració amb Càritas Creixell, amb una partida econòmica destinada a cobrir els productes que no arriben del Banc d'Aliments.

Des de la regidoria s'han desplegat diversos serveis a la gent gran, com l''Acompanya'm', un projecte que consisteix en el trasllat de les persones majors que necessiten anar al metge mitjançant un conveni amb el taxi del municipi. Una altra bona experiència ha estat la participació d'un grup de persones grans al taller de memòria i al club de lectura fàcil.

En matèria de sanitat, l'àrea de Benestar Social va instal·lar portes automàtiques al CAP de Creixell. D'aquesta manera es va garantir la seguretat de les persones que entraven al centre amb cadira de rodes o amb cotxet, ja que tenien dificultats per poder accedir-hi. La mesura també va servir per millorar el benestar del personal del CAP, ja que al no quedar-se la porta oberta, s'optimitzava el rendiment de la calefacció o l'aire condicionat. Durant aquest mandat també s'ha consolidat la segona metgessa del dispensari i s'ha comptat amb la col·laboració d'una nutricionista i d'una psicòloga per treballar amb un grup de persones amb fibromiàlgia.

Aquest també ha estat un mandat en què s'han organitzat moltes activitats per promoure la igualtat de gènere: el punt lila informatiu, el Pla d'Igualtat de l'Ajuntament, el protocol de festes i el protocol d'assetjament del consistori o la participació en les activitats de la campanya “No és no”. S'ha creat el Centre d'Informació i Recursos per les Dones (CIR), on s'orienten dones en matèria laboral, social i assessorament jurídic. El servei també el poden utilitzar els col·lectius de dones per a fer les seves activitats.

Els infants de les famílies més vulnerables de Creixell no es van quedar sense Reis d'Orient gràcies a la campanya “Cap nen sense joguina”, que enguany ha arribat a la seva quarta edició.

Un municipi amable per a un turisme familiar, cultural i sostenible

En l'àmbit d'Urbanisme, s'ha treballat per un model de municipi que atregui el turisme familiar i cultural tot preservant l'entorn natural. Per això la idea és peatonalitzar el casc antic per donar més vida al centre i tancar-lo en properes actuacions ja aprovades. Al seu voltant s'han projectat dues zones d'aparcament, una de les quals és la construcció d'un pàrquing a la porta de Llevant, que ja està pràcticament finalitzat.

Un dels projectes importants ha estat la remodelació del Passeig del Ferrocarril, que es va pavimentar amb saulo perquè quedés integrat al paisatge natural.

A la plaça Major, es va aprofitar les obres de millora per recuperar i descobrir el pou medieval, tal i com recordava la gent gran del poble. Ara l'objectiu és acabar el projecte de recuperació i difusió d'aquest element històric un cop Patrimoni de la Generalitat doni el seu vist-i-plau.

En l'àmbit de les noves tecnologies, destaca el desplegament de la fibra òptica a tot el municipi i, en matèria de transparència, la posada al dia del web municipal d'acord amb el marca la llei de transparència.

Chelo Picón va ser reelegida cap de llista d'ERC Creixell a les eleccions municipals en l'assemblea de la secció local celebrada el passat 5 de novembre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: