Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sandra Guaita: "Reus necessita un canvi urgent i els únics que el podem fer som el PSC"

La candidata socialista vol transformar Reus a través de la ciència i la innovació i una ciutat verda i sostenible, per millorar el dia a dia de les persones

La candidata del PSC a l'alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha presentat aquest vespre el seu model de ciutat La candidata del PSC a l'alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha presentat aquest vespre el seu model de ciutat PSC
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dilluns, 13 Març 2023 21:21

Amb el lema "L'oportunitat del canvi", l'alcaldable del PSC de Reus, Sandra Guaita, ha presentat aquest vespre davant mig miler de persones el seu model per transformar la ciutat: "Reus necessita un canvi urgent i els únics que el podem fer som el PSC", ha exclamat Guaita, qui ha advertit que "qualsevol altra opció és apostar per un perfil continuista". La candidata socialista també ha destacat la feina feta des del Congrés on ha aconseguit, entre altres, "fer realitat l'estació de Bellisens i l'estació intermodal".

Acte 13M Sandra Guaita públic

Imatge de l'acte de presentació del model de ciutat de Sandra Guaita a Vermuts Rofes (Foto: PSC)

L'acte celebrat a Vemuts Rofes ha combinat les intervencions de Guaita amb el passi de vídeos amb veïns i veïnes dels barris de Mare Molas, Gaudí, el Carrilet, la Pastoreta, el Roserar o de la Muralla, que han posat en valor "l'escolta activa" dels regidors i regidores socialistes durant aquest anys. 

El primer en pujar a l'escenari ha estat el primer secretari del PSC de Reus i actual portaveu del grup municipal, Andreu Martín, qui ha defensat la feina feta durant aquests anys a l'oposició i, especialment, "quan es va aconseguir l'impossible, que era que el Mercat del Carrilet no tanqués", ha destacat Martín. 

El Mercat del Carrilet

A continuació ha intervingut Maria Jesús Querol, portaveu de les paradistes del Mercat del Carrilet, qui ha explicat la seva lluita per mantenir el mercat en el mateix espai on es troba. Querol ha recordat un dels moments viscuts més difícils, quan el govern municipal va comunicar-los que el mercat havia de tancar "sí o sí", el 28 de juny del 2021, per iniciar un nou projecte de reforma de la zona. Ara, tot i que, de moment, s'ha anunciat que es descarta el tancament del mercat municipal, Querol ha expressat que les paradistes "estan vivint la incertesa del futur del Mercat" i ha desitjat que, el juny del 2023, coincidint amb els 40 anys del Mercat del Carrilet, "algú ens digui que, definitivament, el mercat no tancarà".

Una ciutat verda, sostenible, innovadora i segura per a les persones

Sandra Guaita ha explicat que el seu model de ciutat es basa en tres eixos: Les persones al centre de la política; Ciència, innovació i economia; i Ciutat verda i sostenible. 

La candidata socialista ha defensat "un urbanisme adreçat a les persones" i ha anunciat zones verdes "a menys de cinc minuts per tota la ciutadania", a més de la creació de zones aptes per a vianants. També ha parlat del canvi de mobilitat, on els socialistes volen apostar molt més pel transport públic, amb la creació de dues targetes per la mobilitat gratuïta com la T16 -per a joves- i la THospital, però també ampliant les freqüències i els recorreguts de l'autobús. Una altra proposta és l'App de denúncia ciutadana i la brigada d'intervenció ràpida. 

Guaita ha remarcat que "la seguretat serà una prioritat nostra", amb l'increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana i la recuperació de la figura dels agents cívics, entre altres propostes.

En matèria d'habitatge, l'alcaldable del PSC lamenta que ·"Reus sigui la quarta població de Catalunya i la desena d'Espanya on més van créixer els preus del lloguer", un fet que provoca, segons Guaita, que "molts joves han de marxar a pobles o ciutats veïnes". Per això, la candidata aposta "per retenir el futur a casa nostra", amb la construcció de nous pisos de lloguer social i assequible, "però també arribarem a acords de manera ràpida amb qui sigui necessari per habitar aquells pisos que ara estan buids". Guaita també ha afirmat que hi ha molts locals comercials buids a Reus i que "cal recuperar la capitalitat comercial en tots els racons de la ciutat".

Pel que fa a la ciutat de la ciència i de la innovació, la cap de llista del PSC és partidària de "retenir el talent", establint sinèrgies amb la URV i amb emprenedors i empreses tecnològiques, científiques, nutricionals, etc... També ha apuntat les possibilitats que ofereix l'Aeroport de Reus.

Un nou CAP a la zona nord

En l'àmbit de la salut, Sandra Guaita ha criticat el "regal a un euro" de l'Hospital de Sant Joan i ha anunciat com a propostes i reptes "fer efectiu el desdoblament del CAP Sant Pere, la construcció d'un nou CAP a la zona nord de Reus i la potencialitat que té Reus en matèria sanitària, de recerca i nutrició".

Guaita també ha dedicat un espai a la cultura posant en valor les entitats que han permès que "sobrevisqui la cultura a Reus", i s'ha referit a la cultura com un "eix potenciador del turisme, el comerç i els serveis a la nostra ciutat".

Per acabar, l'alcaldable socialista ha indicat que "ha arribat l'hora d'un govern que estigui a l'alçada del que tots i totes mereixeu. Ha arribat l'hora de Reus!", i ha finalitzat l'acte encoratjant als assistents a "apostar pel canvi".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: