Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Viñuales es compromet a impulsar polítiques públiques per revertir la soledat no volguda

El PSC de Tarragona ha celebrat la Festa de la Rosa 2023, a Sant Pere i Sant Pau, dedicada a la gent gran

El PSC de Tarragona ha celebrat aquest dissabte la Festa de la Rosa 2023, a Sant Pere i Sant Pau, dedicada a la gent gran El PSC de Tarragona ha celebrat aquest dissabte la Festa de la Rosa 2023, a Sant Pere i Sant Pau, dedicada a la gent gran PSC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 18 Març 2023 22:28

El PSC de Tarragona ha celebrat aquest dissabte la Festa de la Rosa 2023, a la plaça Miramar del barrí de Sant Pere i Sant Pau, que enguany ha estat dedicada a la gent gran. En un acte amb més de 400 persones, el candidat a l’alcaldia, Rubén Viñuales, s’ha compromès a impulsar polítiques públiques per revertir la soledat no volguda en la gent gran i ha anunciat una bateria de propostes que es duran a terme si assoleixin el govern municipal: “La pandèmia silenciosa a què han de fer front les persones grans és la soledat. Els i les socialistes han recordat que a Tarragona viuen més de 25.000 persones majors de 65 anys i gairebé, un 30% d’aquestes viuen soles. Des del PSC, ens comprometem a lluitar contra la soledat i no volguda i per revertir aquesta situació hem presentat un seguit d’iniciatives”.

El PSC afirma que el que s’hauria de fer és anar a buscar a les persones que estan fora del sistema, perquè les que ja estan al cicle de programes de les llars de jubilats no pateixen aquesta soledat. Per aquest motiu, les i els socialistes aposten per promoure sistemes de noves tecnologies, com ‘Alexa en companyia’, per permetre autoritzar tasques i processos per la millora de l’autonomia i de les activitats de la vida diària de les persones majors. A més, volen reforçar els serveis comunitaris en xarxa, fomentant el contracte entre diferents generacions, i posar en valor el voluntariat sènior, com a eina de treball per aportar les capacitats personals en benefici a les demés persones grans.

Per Viñuales, un altre dels reptes per millorar la qualitat de vida de la gent gran és lluitar contra la bretxa digital que pateix aquest col·lectiu: “Cada vegada més, els tràmits a nivell administratiu es fan de forma telemàtica i provoca que molta gent gran no pugui accedir. Cal lluitar contra això, impulsant recursos, donant suport i acompanyament i creant cursos específics a les llars o als centres cívics”.

El PSC considera que també s’ha de millorar la ciutat de forma que sigui accessible per a la gent gran, com per exemple, impulsant l’esport monitoritzat als parc públics o amb un urbanisme més integrador: “Volem generar més voreres adaptades, més bancs, molta millora en l’enllumenat públic i, sobretot, la instal·lació de lavabos públics".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: