Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC Valls presenta Francesc Blasco, Candela Jové i Marc Moncunill, com a números 6, 7 i 8 de la llista

L’alcaldable, Teresa Rull, en destaca que són "tres persones ben arrelades a la ciutat, coneixedores de les necessitats en els àmbits d'esports, urbanisme i cultura"

L'alcaldable d'ERC a Valls, Teresa Rull, amb Francesc Blasco, Candela Jové i Marc Moncunill, números 6, 7 i 8 de la llista respectivament L'alcaldable d'ERC a Valls, Teresa Rull, amb Francesc Blasco, Candela Jové i Marc Moncunill, números 6, 7 i 8 de la llista respectivament ERC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Març 2023 20:20

Francesc Blasco Cusidó, Candela Jové Ribé i Marc Moncunill Rovira seran els números 6, 7 i 8, respectivament, de la llista cremallera d’ERC a Valls per a les eleccions municipals del proper 28 de maig. L’alcaldable republicana, Teresa Rull Ferré, en destaca que són "tres persones ben arrelades a la ciutat, coneixedores de les necessitats que té en els àmbits que totes tres dominen, com són els esports, l’urbanisme i la via pública i l’activitat cultural i associativa; tres persones preparades per governar amb encert i útils per transformar Valls". Tots tres se sumen a la candidatura que encapçala Teresa Rull i que va seguida de les persones que ja s’han donat a conèixer recentment: Joan París Fortuny (2), Dèbora Fernández González (3), Pau Tondo Bravo (4) i Natàlia Moncunill Solé (5).

Francesc Blasco Cusidó, que serà el número 6 i és militant, té 43 anys. És educador social, professió que ha exercit durant molts anys a la presó de Tarragona, fent-hi de dinamitzador en tecnologies de la informació i la comunicació. També ha sigut tècnic de futbol, és professor titulat d’escacs i presideix des de fa dos anys el Club d’Escacs Valls, a banda d’exercir com a professor d’activitats extraescolars en diferents escoles. És membre de la junta directiva del Consell Esportiu de l’Alt Camp i del consell rector del Patronat Municipal d’Esports de Valls.

Blasco exposa quines són les seves línies de treball: "Estic molt vinculat a les entitats esportives, les conec bé, i en veig les necessitats, les mancances i els problemes que tenen per mantenir-se, sobretot les que promouen l’esport femení. Cal apostar per millorar les instal·lacions esportives de la ciutat per tal que totes les entitats tinguin espais dignes per practicar el seu esport, que és essencial en totes les franges d’edat".

Candela Jové Ribé, que serà la número 7 i és independent, té 50 anys. És arquitecta i urbanista amb 22 anys d’experiència i actualment exerceix com a professora de matemàtiques en un institut de secundària i batxillerat. Ha treballat en diversos projectes del centre històric de Valls, una zona que coneix molt bé. Jové destaca que "estic convençuda que podem fer molta feina al centre històric. Cal recuperar-lo amb nous habitatges i facilitar que els vallencs i les vallenques hi vulguin viure dotant-lo de serveis. I cal recuperar l’espai públic, al barri antic i a tota la ciutat, amb carrers i places que facilitin la mobilitat i la convivència entre veïns i veïnes, amb seguretat i sense barreres arquitectòniques".

En l’àmbit associatiu, Candela Jové va ser la presidenta de l’AMPA de l’Escola de Música Municipal Robert Gerhard durant més de sis anys, on va tenir l’oportunitat de treballar colze a colze amb famílies i professorat per millorar l’equipament i els serveis que oferia el centre.

Marc Moncunill Rovira, que serà el número 8 i és militant de llarga trajectòria, té 41 anys. És dissenyador d’interiors i compagina la seva feina amb el sector de la restauració. És soci de diverses entitats com l’Institut d’Estudis Vallencs, on és el secretari de la comissió per a la Salvaguarda del Patrimoni cultural i Arquitectònic; soci d’Òmniun Cultural, soci fundador i secretari de la junta de l’Associació Vallspiula, i soci i secretari de la junta de l’AMPA de l’escola Eugeni d’Ors.

Moncunill explica que "tenim un patrimoni cultural que cal preservar, a més d’una cultura tradicional molt rica, començant pels castells i acabant amb tots els elements del seguici i les danses populars. S’ha de promocionar i enfortir aquest teixit associatiu i l’Ajuntament ha d’acompanyar-lo perquè la base social segueixi tan o més implicada". I afegeix: "Els vallencs i les vallenques poden gaudir d’espectacles culturals de referència a Valls, però cal anar més enllà apostant per propostes locals i de proximitat, perquè tenim molts creadors amb talent".

Esquerra Republicana a Valls treballa en quatre eixos principals -transformació verda, democràtica, feminista i socioeconòmica-, que han de permetre transformar la ciutat de Valls partint de polítiques d’esquerres i republicanes, adreçades a tota la ciutadania, independentment del seu origen, nivell socioeconòmic i gènere.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: