Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

SíTarragona exigeix que la química es comprometi amb la promoció econòmica i millora de la ciutat

Giné denuncia l’incompliment de les promeses per a la seguretat química, "com la detecció automàtica a través de sensors o els simulacres d'avís per SMS, que tampoc han funcionat"

La candidata de SíTarragona, Mar Giné, en un estand informatiu La candidata de SíTarragona, Mar Giné, en un estand informatiu SÍTARRAGONA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 14 Mai 2023 14:29

Per SíTarragona és primordial recuperar la confiança en el sector químic de Tarragona, i per fer-ho, consideren necessari implicar-lo en l'activitat de la ciutat. "No es pot evitar la seva presència, però sí que es poden garantir compensacions i sistemes per a la seguretat dels ciutadans que la pateixen", ha expressat la candidata Mar Giné.

Giné recorda que aquesta indústria té riscos potencials per la manipulació de productes perillosos: “Per això, a més d'una regulació i supervisió estricta, cal que l'Ajuntament s'impliqui en la implantació de protocols estrictes”, assegura la candidata.

La candidata de SíTarragona ha recordat que "l'Ajuntament és responsable de proporcionar informació clara i precisa a la població sobre l'emergència química, els riscos associats i les mesures de protecció que es recomanen". Segons Giné, el consistori ha de coordinar-se amb les autoritats competents per garantir una resposta adequada i coordinada en cas d'emergència, i determinar les zones de seguretat i les rutes d'evacuació en cas que es requereixi l'evacuació de la població.

La seguretat química, amb deures pendents

SíTarragona reivindica la creació d'un comitè d'experts, no només per avaluar un millor sistema per garantir la seguretat química, sinó perquè no es torni a produir un accident com el d'IQOXE. Anys després d'aquest terrible accident, la ciutadania té una sensació d'inseguretat igual o superior a la del 14 de gener de 2020.

“Denunciem l’incompliment de les promeses que ha fet el govern actual per a millorar la seguretat química, com ara la detecció automàtica a través de sensors. A més, tampoc han funcionat els simulacres d’avís per SMS”, lamenta Giné. “On són els sistemes de protecció anticipats com els drons d’última generació?”, afegeix.

SíTarragona creu que el govern de Ricomà no ha exigit suficient a la Generalitat, ni ho farà, ja que governa el mateix partit que ell. Aquesta situació pot provocar una certa complaença o falta d'exigència en el compliment de les promeses i compromisos per part d’ERC Tarragona. “És important mantenir una actitud proactiva i ferma en la defensa dels interessos de Tarragona, i exigir sempre que es compleixin les propostes en matèria de seguretat química”, conclou Giné.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: