Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sandra Guaita presenta l'app "Reus Segur", una nova eina contra la inseguretat

La candidata socialista també vol un increment progressiu de la plantilla de la Guàrdia Urbana i reclama més dotacions de Mossos d'Esquadra

La candidata socialista a Reus, Sandra Guaita, mostra l'app "Reus Segura" La candidata socialista a Reus, Sandra Guaita, mostra l'app "Reus Segura" JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimarts, 16 Mai 2023 10:54

La cap de llista del PSC de Reus, Sandra Guaita, ha presentat avui davant la caserna de la Guàrdia Urbana les propostes en matèria de seguretat ciutadana. La candidata constata que la ciutadania de Reus "té una sensació d'inseguretat". És per això que la primera proposta presentada per Guaita és l'app "Reus Segur", per donar una resposta "ràpida i immediata" quan hi hagi algun tipus d'emergència que requereixi la presència policial tant de Mossos com de Guàrdia Urbana. L'app s'ha basat en el dispositiu que ja utilitzen altres ajuntaments com el de Cornellà, que funciona prement un botó d'avís als cossos policials.

Increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana

Sandra Guaita també recorda que la ràtio d'agents de la Guàrdia Urbana per habitant de Reus està per sota de la mitjana recomanable. És per això que proposa un increment "progressiu" de la plantilla de la policia local, que actualment es troba en uns 150 agents, fins arribar als 190 efectius. La candidata socialista també és partidària que les incorporacions d'agents nous han de contribuir a rejovenir la plantilla.

Guaita també ha anunciat la voluntat de crear una xarxa d'agents per la convivència distribuïda per tots els barris de la ciutat amb l'objectiu de detectar casos d'incivisme i d'estar més propers a la ciutadania.

Més patrulles de Mossos a Reus i comarca

La candidata a l'alcaldia del PSC de Reus també ha lamentat que ni la ciutat ni el Baix Camp disposen del nombre de patrulles suficient dels Mossos d'Esquadra que li correspondrien pel nombre d'habitants. Segons es desprèn de la Taula de Seguretat, actualment 4 patrulles treballen al Baix Camp, 2 de les quals són a Reus. Guaita diu que l'Ajuntament ha de liderar i treballar -en el marc d'aquesta taula- la proposta d'incrementar les dotacions d'agents de la policia catalana.

Urbanisme feminista i segur

Sandra Guaita també aposta per un "urbanisme feminista" més segur a tots els barris de la ciutat. Guaita diu que s'ha de tendir a la millora de l'enllumenat de determinades zones i evitar els "espai de foscor".

Finalment, la candidata socialista ha celebrat que els partits que conformen el govern actual (Junts-ERC i Ara Reus) "ara fan propostes en aquesta línia que abans ens deien que eren "alarmistes". Benvinguts, encara que tard, a la recerca de solucions", ha expressat irònicament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: