Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Rosa M. Ibarra: "No podem perdre ni un sol minut més davant la necessària construcció del Parc Sanitari de Valls"

La candidata del PSC demana la cessió "immediata" dels terrenys i les reformes al Pius, al Sociosanitari i al CAP mentre no s'obrin els nous centres

La candidata del PSC de Valls, Rosa Maria Ibarra, consultant el programa electoral amb membres de la llista, al davant del Pius Hospital La candidata del PSC de Valls, Rosa Maria Ibarra, consultant el programa electoral amb membres de la llista, al davant del Pius Hospital JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Mai 2023 12:41

La cap de llista del PSC de Valls, Rosa Maria Ibarra, ha presentat avui el paquet de propostes 'Oportunitats per a tothom' en els àmbits de la gent gran, els joves, els serveis a les persones, la igualtat, el col·lectiu LGTBI+, la diversitat, l'ensenyament i els equipaments sanitaris. Ibarra s'ha referit al futur Parc Sanitari de Valls, "un acord que arriba quatre anys tard", ha reblat. Per això la candidata ha demanat la cessió "immediata" dels terrenys on s'ha de construir, buscant el màxim consens enter els grups municipals, així com la comunitat sanitària de Valls. 

Però, mentrestant, la candidata socialista ha recordat que les instal·lacions actuals del Pius Hospital, i especialment del Sociosanitari, "estan en un estat lamentable" i, per altra banda, el CAP Ignasi Sarró "està al màxim de la seva capacitat". Per tot plegat, el PSC de Valls exigeix a la Generalitat "l'execució de les reformes necessàries de les actuals instal·lacions sanitàries fins que no es posin en funcionament els nous centres".

Creació d'una Regidoria de la Gent Gran

Rosa Maria Ibarra ha anunciat la voluntat de crear una Regidoria de la Gent Gran, que treballi de forma transversal i amb un visió integral. També considera que s'ha de treballar "per lluitar contra la solitud no desitjada de les persones grans" i que "cal dimensionar els serveis per a la gent gran als usuaris". La candidata socialista ha anunciat que vol impulsar el programa "Gent Gran Activa", un programa d'activitats i d'acompanyament de la gent gran creat amb l'objectiu de potenciar la vida activa, plena i saludable d'aquest col·lectiu.

La joventut: assignatura pendent

La candidata del PSC afirma que els joves de Valls pateixen mancances en diversos àmbits. En matèria d'habitatge, Ibarra ha dit que s'han d'incrementar els ajuts al lloguer de persones joves, reservar un percentatge dels parcs d'habitatges públics municipals per als joves, siguin de compra o de lloguer. També considera que s'han de fomentar les polítiques actives d'ocupació i facilitar la inserció al mercat laboral. 

D'altra banda, Ibarra ha dit que "cal fer realitat el servei d'atenció psicològica per a joves de Valls", així com desenvolupar un Protocol per a la prevenció de l'assetjament escolar.

Recuperar la figura del tècnic per a persones amb discapacitat

Pel que fa als serveis a les persones, Rosa Maria Ibarra creu que "s'ha de millorar el servei reduint els dies d'espera per a la primera anteció. A més, aposta per potenciar els serveis d'atenció domiciliària (SAD) i "recuperar la figura del tècnic per a persones amb discapacitat que treballi amb coneixement efectiu per la millora de la qualitat de vida d'aquest col·lectiu a Valls".

En l'àmbit de l'atenció a la diversitat, Ibarra vol potenciar "la Festa per a tothom, tot creant espais segurs i adaptats per a les persones amb discapacitat per poder viure la festa major amb igualtat de condicions. Ibarra també proposa la creació de grups de suport a famílies amb fills i filles amb TEA i Asperger, planificar l'eliminació de les barreres aquitectòniques i adaptar els semàfors per a persones invidents.

Itineraris segurs i lliures de violències masclistes

La candidata socialista proposa la creació d'itineraris segurs i lliures de violències masclistes amb la incorporació de la figura d'un vigilant nocturn, així com d'unitats de formació especialitzada en violència masclista per a les escoles i instituts. També vol crear un protocol d'acompanyament a dones que estigui en situació de risc i de violència masclista.

A banda de la violència masclista, Ibarra creu cal potenciar més el talent femení de la ciutat, "amb trobade networking organitzades per l'Ajuntament així com la reinserció laboral de dones majors de 50 anys".

En l'àmbit LGTBI+, Ibarra proposta constituir el Consell Local LGTBI+, com l'autèntic espai de debat i d'actuacions, i desenvolupar un Pla Local sober Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere. 

Mancances estructurals als centres educatius

En general, Rosa Maria Ibarra s'ha mostrat molt crítica per la "detecció de mancances estructurals, materials i de recursos a les escoles de Valls" i considera prioritari resoldre les deficiències que se'n derivin. La candidata del PSC creu que cal millorar el seguiment de nens i nenes en situació vulnerable per evitar l'absentisme i el fracàs escolar.

En màteria urniversitària, proposa conjuntament amb la URV, la possibilitat de tenir a Valls un futur grau de logística, aprofitant el hub logístic que suposa Valls.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: