Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC Valls estudiarà la creació d'una moneda local per garantir la circulació del diner dins la ciutat

Teresa Rull també aposta pel Museu Casteller, per revitalitzar el Centre Històric, i per obrir nous comerços promovent el lloguer de locals buits

La candidata d'Esquerra Valls, Teresa Rull, amb el diputat Carles Castillo i membres de la llista, a la carpa del míting de butxaca, al Pati La candidata d'Esquerra Valls, Teresa Rull, amb el diputat Carles Castillo i membres de la llista, a la carpa del míting de butxaca, al Pati JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Mai 2023 16:35

La candidata d'Esquerra Valls,Teresa Rull, acompanyada per membres de la candidatura i pel diputat tarragoní al Parlament, Carles Castillo, ha presentat aquest matí les propostes d’ERC sobre comerç, turisme i Centre Històric durant el tercer míting de butxaca, a la plaça del Pati, coincidint amb el mercat setmanal dels dimecres. Teresa Rull ha manifestat que “volem que el Centre Històric recuperi vida. 

La candidata republicana ha afegit que “és evident que el Centre Històric pateix diverses problemàtiques: de convivència, de seguretat, de neteja, d’edificis buits i ocupacions, oblit del patrimoni, i no ens podem permetre que se segueixi degradant. És hora de fer-hi front, d’actuar amb contundència en tots els àmbits”. Esquerra està disposada a liderar la transformació que necessita el Centre Històric i buscar el consens polític i social necessari a partir d’un pacte de ciutat per tirar endavant polítiques valentes que “ens en tornin a fer sentir orgullosos i orgulloses”.

Museu Casteller i Anella cívica, eix revitalitzador del Centre Històric

Teresa Rull considera que la dinamització del Centre Històric passa, sobretot, per l'efecte que tindrà el nou Museu Casteller i la resta d'equipaments municipals inclosos en l""Anella Cívica" en els propers anys (casal cívic de Ca Xapes, Ca Padró-Escola de Música Robert Gerhard, Biblioteca Carles Cardó, Espai Jove, Casa de la Festa i Església de Sant Francesc). Segons Esquerra, l’obertura d’equipaments públics permetrà l’atracció de més persones pels carrers i places i ajudarà en la recuperació del barri.

En matèria d'ajuts a l’habitatge, Rull ha anunciat que vol crear una nova línia d’ajuts per la compra d’habitatges al Centre Històric i promocionar les subvencions actuals per a la rehabilitació. La candidata republicana també aposta per l’esponjament "com a política urbanística al Centre Històric, que començarem amb la represa del projecte de la Muralla de Sant Francesc". Per a Esquerra, aquestes mesures han d'anar acompanyades de la posada en valor del patrimoni vallenc: el traçat de les muralles, la recuperació del Call Jueu i la rehabilitació de la plaça de l’Oli per dignificar l’espai en planta baixa porticada.

Una moneda local i l'obertura de nous comerços en locals buits

En l'àmbit del comerç, la candidata d'Esquerra Valls ha dit que estudiaran la creació d'una moneda local per generar un efecte multiplicador de la despesa local i garantir la circulació del diner dins la ciutat. Rull també vol fomentar l'ofertura de nous comerços promovent el lloguer de locals actualment buits, simplificant els tràmits i concedint ajuts per a joves emprenaendors fins els 40 anys. Al mateix temps, l'alcaldable republicana vol poteciar l'activitat comercial durant la campanya de Nadal amb més llum als carrers i un mercat específic amb casetes firals per als dissenyadors locals. 

Turisme més enllà dels calçots i dels castells

Pel que fa al turisme, Teresa Rull ha recordat que “fins ara la política turística ha girat, principalment, al voltant dels calçots i dels castells, recursos dels quals ens sentim molt orgullosos i que ens han situat al mapa, però som conscients que la nostra ciutat posseeix molts altres atractius que, si els posem en valor, ens ajudaran a atreure demanda durant tot l’any”, ha argumentat. 

Una de les eines que proposen és la creació del Patronat Comarcal de Turisme de l’Alt Camp, amb l’objectiu de generar col·laboració entre els diferents recursos i agents turístics de la comarca per implementar un producte turístic que generi més interès entre la demanda i impacti positivament en el creixement i la diversificació de l’economia local i comarcal.

La candidata d'ERC Valls també és partidària de d'habilitar un aparcament de caravanes regulat per a aquelles famílies que facin aquest tipus de turisme en ruta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: