Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona En Comú Podem vol que els centres cívics siguin punts de cures i d'atenció psicològica

La formació morada vol que Tarragona sigui una "ciutat cuidadora" amb psicòleg gratuït als centres cívics

El candidat d'En Comú Podem a Tarragona, Jordi Collado, i la candidata número 3 de la llista, Nerea Garcia, al davant del Centre Cívic de Bonavista  El candidat d'En Comú Podem a Tarragona, Jordi Collado, i la candidata número 3 de la llista, Nerea Garcia, al davant del Centre Cívic de Bonavista JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 18 Mai 2023 14:58

La candidata número 3 de la llista d'En Comú Podem Tarragona, Nerea Garcia, ha anunciat davant el centre cívic de Bonavista quines són les seves propostes per millorar i reforçar l'atenció de la salut mental a la ciutat. Psicòloga de formació, Garcia ha explicat que volen que els centres cívics tinguin un punt de servei d'acompanyament i de prevenció a l'abast de tothom, especialment per aquells i aquelles que tenen dificultats per costejar una atenció psicològica privada.

"De Ponent a Llevant, volem espais perquè les persones es puguin ajudar i fer-se suport mutu. Un acompanyament que ha de fomentar la comprensió, la motivació i l'esperança", ha comentat Garcia. Amb aquesta iniciativa es pretén impulsar vincles comunitaris pels col·lectius més vulnerables, com la solitud no volguda de la gent gran, serveis per combatre addiccions pels joves i programes contra l'assetjament escolar d'infants i adolescents. En aquesta línia, Nerea Garcia ha declarat que volen impulsar diferents convenis estables i plurianuals perquè les entitats que treballen en el camp de salut mental en clau comunitària puguin accedir a més recursos.

La propera pandèmia

Acompanyada pel cap de llista d'En Comú Podem, Jordi Collado, Garcia ha fet esment que els problemes de salut mental seran la propera pandèmia i que hem de prestar atenció a les vetlladores i cuidadores que ja estan fent aquest treball de cures i prevenció. "Hem de recuperar programes de benestar emocional per les cuidadores i promoure la corresponsabilitat pel dret a rebre i garantir una cura de qualitat", ha destacat la número 3.

En Comú Podem també aposta perquè s'incrementin els serveis psicològics per infants i adolescents als centres educatius amb programes terapèutics de suport a les famílies i donar estratègies pensades en les necessitats de cada cas. "Hem de construir entre totes una ciutat cuidadora", ha destacat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: