Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

SíTarragona proposa implantar un servei de bus a demanda

La candidata Mar Giné també aposta per incorporar carrils ràpids exclusius per als autobusos o allargar les freqüències de bus, també a la nit

Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT, estacionat a Sant Ramon (Sant Salvador) Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT, estacionat a Sant Ramon (Sant Salvador) ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 18 Mai 2023 18:27

SíTarragona aposta per un canvi de model de ciutat que té com objectiu reduir la presència de cotxes al centre de Tarragona. "A Tarragona només un 18% dels desplaçaments es fan amb transport públic i això ha de canviar", assegura la candidata de SíTarragona, Mar Giné. Per aconseguir-ho, “proposem mesures concretes i reals que permetran a la ciutadania decidir-se abans pel transport públic que no pas pel privat”, afirma Giné.

Servei de bus a demanda

En primer lloc, SíTarragona proposa implantar un servei d’autobús a demanda, especialment dirigit als barris, com ara Sant Salvador, i pensat per la gent gran o bé amb necessitats específiques. A través d'una aplicació o trucant a un número determinat, els usuaris podran sol·licitar l'autobús per a una hora i una ubicació concretes. Així, es millorarà l'accessibilitat i la mobilitat de les persones en zones on el transport públic no arriba amb tanta freqüència.

La candidata també aposta per reforçar el transport públic amb carrils ràpids exclusius per als autobusos, com ja s'implementa en moltes ciutats europees. Aquesta mesura permet als autobusos circular per carrils reservats, alliberats del trànsit dels altres vehicles, cosa que afavoreix la puntualitat i la regularitat en les freqüències dels serveis de transport públic.

Allargar les freqüències de pas, també a la nit

En tercer lloc, el partit considera que cal allargar les freqüències de bus, també a la nit, perquè els joves puguin arribar a casa segurs. “No n’hi ha prou amb els horaris nocturns actuals, ja que solament n’hi ha els dissabtes i, a més, amb molt poca freqüència”, remarca la candidata. Així doncs, engegaríem noves rutes nocturnes perquè el servei públic arribi a tothom i a tot arreu. A més, d’augmentar la freqüència i els dies de servei. “No pot ser que els dijous o els divendres no hi hagi cap autobús disponible a partir de les 23h”, denuncia Mar Giné.

La quarta proposta de SíTarragona és l’aposta pel transport públic d'hidrogen verd. Com que es construiran instal·lacions de producció d'hidrogen verd, Giné diu que la ciutat podria ser beneficiària d'aquesta tecnologia i rebre carburant gratuït per al transport públic a través d'un acord amb les instal·lacions d'hidrogen. “Així, es podria aprofitar l'hidrogen residual per al nostre transport públic”, afirma Giné.

SíTarragona creu en un canvi de model de ciutat, el qual prioritzi la mobilitat sostenible i el transport públic com a opció preferent per als desplaçaments a la ciutat. “Sabem que aquesta proposta s'ha de fer de forma gradual, però és una aposta molt forta amb la qual aconseguirem fer de Tarragona, una ciutat més saludable i sostenible per a tots els seus habitants”, conclou la candidata.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: