Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sandra Guaita proposa obrir un Servei municipal d'atenció psicològica a Reus

La candidata del PSC també aposta per accions de promoció de la nutrició i l'esport a tots els barris per fer de Reus "una ciutat saludable"

La candidata socialista, Sandra Guaita, conversant amb membres de la llista, al Parc de Sant Jordi de Reus La candidata socialista, Sandra Guaita, conversant amb membres de la llista, al Parc de Sant Jordi de Reus JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Divendres, 19 Mai 2023 11:03

La candidata socialista a l'alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha presentat avui al Parc de Sant Jordi les propostes del "Reus saludable". Per aconseguir una ciutat més saludable, el PSC planteja crear un Servei municipal d'atenció psicològica i accions de promoció en els àmbits de la nutrició i l'esport.

Sandra Guaita, conscient dels efectes que ha tingut la pandèmia sobre la salut mental de la població, proposa la creació d'un Servei municipal d'atenció psicològica. El servei, adreçat principalment als joves, també estaria pensat per atendre altres col·lectius com la gent gran amb problemàtiques com la soledat no volguda.

La candidata socialista considera que el nou servei podria oferir-se, o bé directament des de l'Ajuntament o bé a través d'un conveni de col·laboració amb alguna entitat del sector. Pel que fa a la seva ubicació física, Guaita ha restat importància a l'espai: "Necessitem un servei ràpid independentment d'on sigui".

Nutrició i esport a tots els barris

D'altra banda, la candidata del PSC de Reus ha anunciat accions de promoció de salut, nutrició i esport a tots els barris: "Que ningú, visqui on visqui de Reus, no deixi de tenir les mateixes condicions de vida saludable", ha expressat.

En aquesta visió de "ciutat saludable", la candidata socialista també vol col·laborar amb la URV i els CAP per executar polítiques de promoció de salut. Guaita ha citat com a exemple que els nutricionistes puguin fer xerrades també als centres cívics i a les escoles per fomentar una alimentació saludable en tots els barris de la ciutat.

Sandra Guaita també vol promoure l'esport saludable i l'exercici físic a través de jocs. Utilitzant les estratègies de l'Smart City, Guaita proposa a la ciutadania participar en un joc consistent en fer quilòmetres o un simple passeig a peu. Una "competició sana" que permetrà saber en quines zones de la ciutat es fa més esport saludable i promoure l'exercici en altres. En aquesta línia, la candidata del PSC vol potenciar el programa "Pas a Pas", que promou diverses caminades per la ciutat amb la col·laboració dels CAP.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: