Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sandra Guaita vol crear una xarxa als barris per combatre la soledat no desitjada

La candidata del PSC de Reus proposa adaptar a Reus programes d'atenció a gent gran com el 'Bon dia' d'Amposta o l'Antenes' del Prat

La candidata socialista, Sandra Guaita, amb membres de la llista, al passeig de Misericòrdia La candidata socialista, Sandra Guaita, amb membres de la llista, al passeig de Misericòrdia PSC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 21 Mai 2023 14:23

La cap de llista del PSC de Reus, Sandra Guaita, ha anunciat avui la proposta de crear una xarxa comunitària en els diferents barris de la ciutat per vetllar per la gent gran en situacions de soledat no volguda. La candidata socialista ha recordat que, a Reus, al voltant del 20% de la població té més de 65 anys, segons dades de l'Idescat, i es preveu que en els pròxims anys, en el conjunt de Catalunya es pugui arribar a un terç de la població amb 60 o més anys. Davant d'aquesta previsió, "combatre la soledat no desitjada ha de ser una prioritat de l'Ajuntament", ha sentenciat Guaita.

Sandra Guaita ha afirmat que "actualment ens trobem moltes persones, tant d'edat avançada com no, que es troben en una situació de soledat no desitjada". Per això la candidata del PSC diu que "necessitem exercir diferents polítiques per afrontar aquest envelliment de la població, per tal que aquest sigui un envelliment actiu" i que "hem de pensar en un model diferent al que tenim fins ara".

Per capgirar aquesta situació, la candidata socialista proposa adaptar els programes d'atenció a la gent gran 'Bon dia' d'Amposta i 'Antenes' del Prat a Reus. "Són dos programes que tenen per objectiu combatre la soledat no desitjada i que aquestes persones puguin refer nous vincles amb la comunitat i activar una xarxa cívica a la ciutat", indica Guaita.

Sandra Guaita també vol "involucrar la joventut de la ciutat per crear una xarxa de voluntaris que truquin setmanalment a les persones grans de la ciutat que vulguin acollir-se al programa i els acompanyin a fer la compra".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: