Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sandra Guaita: "Construirem pisos amb serveis adaptats a l'autonomia de la gent gran"

El PSC de Reus repensarà el model residencial per a la tercera edat i edificarà també una residència universitària a Mas Iglesias

El PSC de Reus proposa construir dos blocs de 70 pisos al barri del Mas Iglesias, un bloc destinat a persones majors de 60 anys i l’altra per a estudiants El PSC de Reus proposa construir dos blocs de 70 pisos al barri del Mas Iglesias, un bloc destinat a persones majors de 60 anys i l’altra per a estudiants PSC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 23 Mai 2023 12:22

La candidata socialista a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha dit avui que vol crear nous pisos al barri de Mas Iglesias. Uns edificis que tenen un públic definit, la gent gran i els universitaris. “Hem de repensar el model de residència per a la gent gran, perquè cada vegada les persones grans són més autònomes i, per tant, necessitem un punt mig entre les residències i els domicilis habitual", ha argumentat.

Guaita ha explicat que “per això crearem pisos amb serveis adaptats a l’autonomia de la gent gran”. Aquests pisos amb serveis consisteixen en domicilis d’entre 45 i 50 metres quadrats amb lavabo, cuina, menjador, habitació doble o dues individuals, però a banda a la planta baixa dels edificis hi ha un menjador comú on les persones que ho vulguin poden baixar per fer comunitat amb la resta de veïns i també menjar en cas que no vulguin cuinar a casa seva. Entre els serveis inclosos dins el preu hi ha manteniment de les instal·lacions i també un hort urbà pròxim. “Amb aquests pisos donem autonomia a les persones i són elles les que poden escollir si quedar-se a casa o baixar estones a la planta baixa per trobar-se amb més gent i combatre així la soledat no desitjada”, ha explicat Guaita qui ha destacat que “els pisos també estan adaptats a la mobilitat reduïda i els blocs tindran un porter que vetllarà per tots els residents”.

Aquests pisos van destinats a persones majors de 60 anys o persones que justifiquin necessitar un pis amb serveis. Amb tot, Guaita ha remarcat que “som conscients que hi ha persones que necessiten d’una residència clàssica, especialment les d’edat més avançada, i per això reclamarem l’obertura total de la residència d’Horts de Miró”.

Pisos per a gent gran i estudiants al Mas Iglesias

La candidata socialista ha anunciat que aquests pisos s’ubicarien al barri de Mas Iglesias en un terreny que ja està habilitat per a la construcció d’habitatges. Precisament, en un altre solar annex el PSC hi vol crear una altra promoció de pisos amb serveis enfocats als estudiants de la Universitat Rovira i Virgili. “En diverses reunions amb la universitat ens han fet arribar que a Reus hi ha molta mancança d’habitatge per a estudiants que venen de fora i, molts cops, se’n van a altres municipis del voltant”, ha indicat la socialista, qui ha afegit que “per això volem crear aquests pisos amb serveis, perquè les persones que vinguin a estudiar a Reus puguin residir a la ciutat i no hagin de marxar fora”.

En total, el PSC proposa construir dos blocs de 70 pisos, un bloc destinat a persones majors de 60 anys i l’altra per a estudiants, a més, també proposen ampliar les zones d’aparcament al barri pel creixement previst a la zona sud de Reus. Aquesta proposta de pisos amb serveis se sumen a les propostes anunciades pel PSC en matèria d’habitatge en la qual establiran convenis amb la SAREB per disposar de més pisos d’habitatge de lloguer social i assequible.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: