Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Turull retreu a ERC i PSOE la "pluja de milions": "Ens regalen una pedregada d'incompetència i insolvència"

El candidat de Junts a Tarragona, Jordi Sendra, assegura que pactarà amb els que vetllin per la llengua i el país

El candidat de Junts a Tarragona, Jordi Sendra, acompanyat del secretari general del partit, Jordi Turull, de l'exconseller Rull i de la diputada al Congrés, Míriam Noguera El candidat de Junts a Tarragona, Jordi Sendra, acompanyat del secretari general del partit, Jordi Turull, de l'exconseller Rull i de la diputada al Congrés, Míriam Noguera NEUS BERTOLA -MAR ROVIRA / ACN
Vida Municipal ACN
Dimecres, 24 Mai 2023 07:45

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha retret a ERC i PSOE que anunciïn inversions en plena campanya. "Tant en Pedro Sánchez com en Pere Aragonès estan prometen una pluja de milions, aprofitant els seus càrrecs públics i des dels faristols dels mítings, però quan van al seu despatx ens regalen una pedregada d'incompetència i insolvència", ha afirmat en l'acte central del partit a Tarragona celebrat aquest dimarts. També ha lamentat que cap socialista aixequi la veu per defensar Rodalies. El candidat de la formació a la capital tarragonina, Jordi Sendra, ha negat un pacte amb el PSC i ha dit que només pactarà amb aquells que defensin el país i la llengua i amb els que no guardin l'estelada al calaix l'endemà del 28-M.

"Heu vist aixecar la veu algun socialista d'aquí o al senyor Illa amb el tema de Rodalies? No l'han aixecada perquè molestaria al seu amo de Madrid, que és el PSOE, qui n'és el responsable, tant els fot si la gent de Tarragona per anar a Barcelona s'ho passen malament perquè per ells primer és el partit, per nosaltres són les persones", ha dit Turull. Alhora, el líder de Junts ha lamentat que alguns partits vulguin donar a la campanya electoral un "perfil baix" i ha subratllat que Catalunya és el que és perquè "mai s'ha resignat, rendit ni ha renunciat".

En el míting també hi ha intervingut l'exconseller Josep Rull, qui ha assegurat que la seva formació "redignificarà" els ajuntaments i les institucions. "Aspiràvem a ser la Dinamarca o l'Holanda del sud d'Europa, i estàvem en condicions de fer-ho, però hi ha el risc que en funció de com es governi acabem sent una autonomia mediocre, això no ens ho podem permetre", ha afirmat. En aquesta línia, ha asseverat que els vots per la seva formació són dobles, ja que és un vot per la "bona gestió, per la solvència, pel rigor, pel bon govern i per reforçar el projecte del partit del president Puigdemont".

A més, ha afegit que no usaran "la força" obtinguda en els pròxims comicis per "confrontar-la amb ningú altre, sinó per arrossegar aquells que junts vam ser capaços de fer l'1 -O". Per la seva banda, la portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha denunciat la desinversió a Catalunya tant per part dels populars com dels socialistes, durant l'època de Rajoy i Zapatero. "Pedro Sánchez, amb PSOE i Podemos, falcats per ERC, van pel mateix camí, van prometre 51 milions d'euros per Tarragona per Rodalies i només n'han pagat sis, això és menys d'un 12%", ha lamentat. "Quins han estat els beneficis de l'estratègia d'ERC d'anar acomplexats i ajupits a Madrid? Cap benefici per al nostre país, potser alguna poltrona per ERC", ha etzibat.

"Sendrà serà un alcalde de luxe"

Durant el seu discurs, Turull ha subratllat que Jordi Sendra sempre ha prioritzat la ciutat per sobre dels interessos del partit i ha afirmat que serà una alcalde "de luxe". Així mateix, ha lloat la seva intervenció en el debat de l'ACN d'aquest dilluns: "Podries tenir la temptació com alguns altres de fer de barrufet rondinaria, però tu parles del cor de la gent, de la ciutat, sense autoestima no es pot avançar". També li ha agraït que vulgui situar Tarragona al mapa de Catalunya per recuperar la seva capitalitat.

El candidat per Tarragona ha afirmat que si és alcalde governarà per a tothom i ha demanat als indecisos que votin per ell. "Jo no amagaré les meves conviccions nacionals, ni posaré l'estelada al calaix com farà ERC dilluns quan tornaran a parlar de diàleg i d'acords de claredat", ha dit Sendra. L'alcaldable ha tornat a negar que tingui un pacte amb els socialistes i ha assenyalat que els qui l'acusen de tenir-lo són els que hi "pacten cada dia", en referència als republicans.

De fet, Sendra ha insistit que li preocupa el passat de Rubén Viñuales (PSC) perquè va formar part del grup de Ciutadans. "Em pesa molt perquè ve d'un partit que va néixer per anar en contra la llengua catalana", ha remarcat. També ha criticat l'actual alcalde Pau Ricomà (ERC) per la "inacció" a l'hora de defensar la llengua. L'alcaldable de Junts ha tancat el seu discurs assegurant que els possibles pactes es decidiran des de la formació tarragonina i que en cap cas hi haurà intercanvi de "cromos", els quals es decideixin des de l'àmbit supramunicipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: