Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els resultats electorals deixen oberts els pactes entre ERC, PSC i Junts a la Diputació

Els socialistes neguen que hi hagi un acord tancat amb Junts per Catalunya

L'últim ple ordinari del mandat 2019-2023 a la Diputació de Tarragona L'últim ple ordinari del mandat 2019-2023 a la Diputació de Tarragona DIPTA.CAT
Vida Municipal ACN
Divendres, 02 Juny 2023 15:56

Les eleccions municipals del passat 28-M han posicionat ERC, PSC i Junts per Catalunya com les tres forces més votades a la Diputació de Tarragona. Tot i que els republicans van guanyar en vots, van empatar amb els socialistes amb nou diputats cadascun. Una situació que els obliga a crear aliances amb altres formacions per aconseguir la presidència. Segons fonts consultades per l'ACN, Junts seria qui desencallaria l'aritmètica. De moment, cap formació vol fer declaracions públiques, però coincideixen en afirmar que les negociacions es mantenen obertes i que no hi ha cap pacte tancat. Asseguren que les eleccions generals ho han canviat tot i que estan a l'espera que es constitueixin els ajuntaments i es nomenin els diputats provincials.

Les tres formacions es mantenen a l'expectativa de saber què passarà el pròxim 17 de juny, quan s'han de constituir els futurs ajuntaments. Mentre que a Tarragona tot apunta a que els socialistes governaran en solitari -almenys a curt i mig termini-, a Reus la fotografia és una altra. PSC i Ara Reus han anunciat un pacte de govern, tot i que no es tanquen a ampliar-lo a altres partits per garantir l'estabilitat. Un acord que suma 10 dels 27 escons.

D'altra banda, fonts de Junts han confirmat que la formació estaria negociant amb ERC per formar govern a la capital de Baix Camp. La previsió és que també s'hi sumin els dos regidors de la CUP i que el PP els doni suport el dia de la investidura, tot i mantenir-se a l'oposició. Un plantejament que no veuen amb bons ulls certs representants de Junts al Camp de Tarragona, consultats per l'ACN. I és que, tal com ja va passar l'any 2019, les aliances que s'adoptin a Reus poden tenir un impacte directe en la configuració de l'ens supramunicipal.

Major prudència arran de les eleccions generals

L'anunci de les eleccions generals també ha sumat una nova peça a tenir en compte a escala local i, sobretot, a les Diputacions. A Tarragona, Junts i PSC coincideixen, en què és molt aviat per negociar i tancar pactes. Fonts socialistes han negat que hi hagi un pacte amb Junts, però no tanquen la porta a que sigui una realitat. De fet, consideren que els futurs acords es troben entre Junts amb ERC, o bé entre Junts amb PSC.

De moment, aquest divendres s'ha celebrat l'últim ple ordinari del mandat 2019-2023 a la Diputació de Tarragona. Una trobada, en què els diputats han aprofitat per acomiadar-se i dir unes últimes paraules. La majoria de representants han celebrat la bona entesa entre les diferents formacions polítiques, sobretot, en un mandat complicat, marcat per la pandèmia i les tempestes. Finalment, el plenari s'ha posat dempeus per acomiadar a la secretaria general de la institució qui deixa el càrrec per jubilació, després de prop de 40 anys dedicats a l'administració.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: