Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pla d'Acció Municipal de Vila-seca 2023-2027 presenta més de 200 actuacions

El nou POUM, la remodelació del frontal marítim enfront de l'Aquopolis, la transformació de l'Estadi Municipal i la creació de 500 llocs de treball, entre les propostes

L'alcalde, Pere Segura, ha presentat aquest dimecres elPla d'Acció Municipal de Vila-seca 2023-2027   L'alcalde, Pere Segura, ha presentat aquest dimecres elPla d'Acció Municipal de Vila-seca 2023-2027 JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimecres, 14 Febrer 2024 12:20

"Excava un pou, abans que tinguis set". Fent un comparatiu amb aquest proverbi xinès, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha presentat aquest dimecres en roda de premsa el nou Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2023-2027, "el full de ruta que ens donarà mètodes i ens ajudarà a planificar totes les àrees", segons ha descrit l'alcalde, i que es caracteritza per "la prevenció, la planificació i l'organització", ha afegit. 

Distribuït en 10 eixos estratègics, el PAM defineix un total de 219 actuacions i incorpora dos elements innovadors de caràcter transversal, que caracteritzaran les polítiques municipals al llarg d'aquest mandat, com són la vinculació amb els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides i amb el Pla de Qualitat de l'Ajuntament de Vila-seca. L'alcalde ha explicat que, d'aquestes actuacions, 135 les ha dissenyat l'equip de govern; 75 els serveis tècnics i adminstratius del consistori; i, la resta, són propostes dels grups municipals de l'oposició que ja s'havien inclòs en els pressupostos municipals. Segura ha deixat clar que aquest "és un document obert durant tot el mandat a noves idees i iniciatives que es poden incorporar".

 Una ciutat ordenada, sostenible i amable

La redacció d'un nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) és una de les actuacions destacades del primer eix. L'alcalde ha afirmat que aquesta ha de ser "l'eina d'actuació integral" que indiqui quina ciutat es vol en el futur des de diversos punts de vista: ambiental, de mobilitat, patrimonial, que ajudi a fomentar les relacions socials, etc... Segura confia que el document podria estar redactat a finals de mandat, tot i que no depèn tan sols de l'Ajuntament. 

Entre altres actuacions, el PAM contempla l'impuls de la transició i l'eficìència energètica dels equipaments municipals, l'enderroc de l'antig discoteca Pachà, la finaltització de la rehabilitació de tot l'espai del Parc de la Torre d'en Dolça o un Pla Director de la Biciclesta i els Vehicles de Mobilitat Personal.

La Pineda

A la Pineda, les accions més remarcables passen per la remodelació del Frontal Marítim enfront del Complex Hoteler i el Parc Aquàtic (Aquopolis), la recuperació ambiental de la Platja de la Pineda, la transformació d'un tram del passeig de Pau Casals o la col·laboració amb la construcció del contradic dels Prats i la nova terminal de creuers. 

Esport i Cultura

L'Ajuntament de Vila-seca establirà com a prioritàries accions de millora de la qualitat dels equipaments culturals i esportius. Una de les més rellevants serà les obres de transformació de l'Estadi Municipal i dels circuits de ciclisme lúdic al Parc de la Torre d'en Dolça, la promoció del nou pol cutural (Castell i Celler), el nou Pla Funcional de la Biblioteca o el projecte "patis a les escoles".

La Plana

Pere Segura ha reivindicat una de les actuacions en mobilitat que preveu el nou PAM, com és la creació d'una parada a la Plana del Tramvia del Camp, en la seva segona fase d'implantació. També ha anunciat que es crearan 200 places d'aparcament gratuït en aquest nucli.

Coneixement i Educació de qualitat

En màteria educativa i de coneixement, es treballarà per a la reconversió d'algunes escoles de primària en escoles-institut i s'implantaran noves zones d'ombra als patis de les escoles.

Una ciutat innovadora

L'eix estratègic de la innovació estarà marcat per seguir potenciant l'ús de les TIC i la digitalització per facilitar els tràmits a la ciutadania i a les empreses, la creació de la VilaCard digital com a nova targeta ciutadana, el desenvolupament de la plataforma de ciutat digital o pel nou web del Patronat Municipal de Turisme.

Impuls de l'ocupació

Entre els punts estratègics del full de ruta de Vila-seca no hi podia faltar un dels que han caracteritzat els últims mandats, l'impuls de l'ocupació. El PAM es marca el repte d'assolir la creació de 500 llocs de treball en diversos àmbits. També es preveu col·laborar en la implantació d'activitats econòmiques d'alt valor afetit a la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona. 

En relació al projecte del Hard Rock, Pere Segura s'ha mostrat "optimista" per "les informacions que ens arriben" sobre el desenvolupament del centre turístic integrat. I pel que fa a l'àmbit del Parc Aqùatic-Pachà, es treballarà per a la implantació d'un nou projecte de referència internacional.

Seguretat i civisme

El Pla d'Actuació Municipal preveu la implantació de nous sistemes de videovigilància dotats amb intel·ligència artificial, l'aprovació de l'ordenança de civisme i el projecte de noves dependències per a la Policia Local, entre altres accions.

Els joves

En aquest mandat es vol millorar els equipaments destinats a les activitats per a joves i promoure la construcció de 300 nous habitatges per a facilitar-ne l'accés. Una altra de les novetats destacades serà la creació de la VilaCard Jove digital, amb nous descomptes i beneficis associats a aquesta targeta.

Una ciutat forta i solidària

En el desè eix, l'Ajuntament de Vila-seca té l'objectiu de consolidar el sistema d'atenció integral donant una atenció de qualitat a totes les persones que viuen al municipi. Una de les prioritats serà el desenvolupament del Programa d'Atenció Domiciliària, amb nous serveis (ampliació dels Serveis de Teleassistència, Ajut a domicili, Menjar a domicili,...) per donar suport a les famílies i a les persones amb dificultats especials.

En un altre àmbit, es treballarà amb els consells de participació ciutadana la creació d'un òrgan de participació vinculat a les festes, que estigui representant pels diferents col·lectius de Vila-seca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: