Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tres estudiants de la URV dissenyen un cotxe elèctric per transportar el material d’atletisme dels Jocs Mediterranis

Han construït vehicles que faciliten la recollida de discos, martells i javelines

Els tres estudiants amb els vehicles creats per recollir el material d'atletisme dels Jocs Mediterranis Els tres estudiants amb els vehicles creats per recollir el material d'atletisme dels Jocs Mediterranis URV
Ciència ACN
Divendres, 29 Juny 2018 16:22

Tres estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) i membres de l’associació URBots han dissenyat i construït el sistema de recollida i transport del material que s’utilitza a les proves d’atletisme dels XVIII Jocs Mediterranis. Jordi Ramírez, Xavier Blanc i Gerard Miró han treballat en un cotxe elèctric a escala 1:5 amb tracció 4×4 i doble suspensió reforçada que li permet carregar més de deu quilos de pes per terrenys desiguals. A més a més, incorpora un motor de 800 quilovolts que pot fer-lo arribar a una velocitat màxima de 80 quilòmetres per hora. Concretament, l’organització va demanar-los la construcció d’un sistema que els permetés recollir el material de les proves de llançament de disc, llançament de martell i llançament de javelines, un cop els esportistes les han llençat, per després transportar-lo. El vehicle elèctric proposat integra les tres funcionalitats.

Així, per a la prova de llançament de disc, van construir un suport d’alumini a mida per encaixar-hi els dos discs utilitzats a la competició (un de dos quilos i un altre d’un quilo). A la part superior central hi ha un suport de niló que permet subjectar el martell de vuit quilos que s’utilitza a les proves de llançament de martell. I finalment, el giny compta amb dos suports laterals per transportar i subjectar les javelines utilitzades en la prova de llançament de javelines.

Els estudiants van provar el vehicle a la pista d’atletisme de l’Anella Mediterrània, on tenen lloc les competicions per assegurar l’estabilitat, la fiabilitat i la resistència del disseny, i van donar les instruccions del manteniment i la posada a punt dels cotxes a l’organització dels Jocs. El cotxe també té una carrosseria personalitzada per a l’esdeveniment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: