Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc acollirà la presentació d'un estudi sobre la societat prehistòrica a Mèxic

L'acte es farà el proper 23 de novembre, a les 19h, al Museu Comarcal de Montblanc i Comarca / L'IPHES presentarà el projecte 'Biodiversitat i Societats Caçadores i Recol·lectores de Mèxic'

Imatges d'algunes de les troballes del projecte 'Biodiversitat i Societats Caçadores i Recol·lectores de Mèxic' Imatges d'algunes de les troballes del projecte 'Biodiversitat i Societats Caçadores i Recol·lectores de Mèxic' CEDIDA
Ciència Redacció Infocamp
Dimecres, 21 Novembre 2018 09:46

L'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) de Tarragona ha desenvolupat des del 2007 el projecte 'Biodiversitat i Societats Caçadores i Recol·lectores de Mèxic' (BSCRCM). Un projecte de cooperació internacional que neix amb l'objectiu de col·laborar en diferents projectes mexicans d'investigació amb l'Institut Nacional d'Antropologia i Història, la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i l'Escola Nacional d’Antropologia i Història de Mèxic, així com avançar en l'estudi i coneixement de les primeres poblacions prehistòriques, tant en el seu desenvolupament i comportament simbòlic, com amb la biodiversitat del seu entorn.

El projecte, vigent en l'actualitat, contempla el registre i estudi de diversos jaciments en els estats mexicans de: Oaxaca; Sonora i Baixa Califòrnia Sud. A partir de la col·laboració entre les institucions, i com a resultats obtinguts, es va presentar a la URV, l'octubre passat, la primera Tesi Doctoral d'art rupestre del projecte, centrada en els gravats rupestres de la regió d'El Arenoso-El Sásabe (Sonora).

Ara es realitzarà una conferència sobre l'estat dels diferents estudis que s'estan realitzant de la mà del Dr. Ramon Viñas i la Dra. Beatriz Menendez, arqueòlegs del comportament simbòlic. L'acte es farà el proper 23 de novembre a les 19h al Museu Comarcal de Montblanc i Comarca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: