Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més curiositats científiques a l’Hospitalet de l’Infant

La sisena edició d'aquest cicle constarà de tres conferències, que s'impartiran els dilluns 14, 21 i 28 de gener a la Sala Bonet Castellana

Imatge d'arxiu d'una conferència del cicle de curiositats científiques organitzat pel Campus Extern de la URV de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant Imatge d'arxiu d'una conferència del cicle de curiositats científiques organitzat pel Campus Extern de la URV de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ARXIU / INFOCAMP
Ciència Redacció Infocamp
Dijous, 10 Gener 2019 16:51

El Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat un nou cicle de conferències sobre curiositats científiques aquest 2019, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i de la Diputació de Tarragona. El cicle consta de tres conferències, a càrrec d’experts en la matèria, que tindran lloc els propers tres dilluns de gener, a les 19.30h, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, a la Sala Bonet Castellana.

La primera, la del 14 de gener, anirà a càrrec del físic nuclear, investigador i divulgador científic Javier Castelo Torras i tractarà sobre Ulugh Beg, net del gran conqueridor Timür (Tamerlan) i monarca d’un gran imperi de l’Àsia central durant el segle XIV, que va destacar com a astrònom i com a matemàtic i que va fer construir un descomunal observatori astronòmic a Samarcanda (Uzbekistan).

La segona, la del 21 de gener, titulada 'Escepticismo, pensamiento crítico y sentido común. Algunos ejemplos de creencias acríticas populares', la impartirà Ferran Tarrasa Blanes, enginyer Industrial en Tècniques Energètiques i Doctor Enginyer Industrial, que des de l’any 2008 és el cap d’Enginyeria en planta de la central nuclear d’Ascó.

El ponent Javier Castelo serà també l’encarregat de la tercera conferència, la del dia 28 de gener, titulada 'Rosalind Franklin i l’estructura de l’ADN'. Aquesta física-química anglesa va morir de manera prematura i no va poder nominada pel Nobel de Medicina del 1962 per la seva col•laboració en el descobriment de l’estructura de l‘ADN.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: