Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 500 nens i nenes converteixen el Palau de Congressos de Tarragona en un viatge a l’espai

La vuitena edició de la First Lego League ha comptat aquest dissabte amb la participació d'equips de tota la demarcació

Un dels equips durant la competició Un dels equips durant la competició URV
Ciència Redacció Infocamp
Diumenge, 03 Febrer 2019 14:17

El Palau Firal i de Congressos de Tarragona va acollir dissabte un total de 30 equips, procedents de 24 escoles en el cas de la competició dels de 10 a 16 anys i 22 equips de 8 centres de la competició dels 6 a 9 anys, han posat a prova el seu enginy, controlant els seus nervis i presentant les propostes amb les que han estat treballant durant aquests darrers mesos.

La proposta ha constat de la presentació d’un projecte científic i la programació d’un robot autònom capaç de resoldre un seguit de missions. En aquesta ocasió, el repte anomenat “Into Orbit” s’ha centrant en la proposta de solucions innovadores que facilitin la vida a l’espai.

Els futurs enginyers participants ha demostrat les seves habilitats tecnològiques i dos equips han pogut passar a la final nacional que tindrà lloc a Tenerife durant el mes de març d’aquest any. Aquests han estat l’equip LEGOMASTER, format per participants d’altres edicions de l’IES Roseta Mauri que s’ha endut el 1r premi Fundació Scientia i els ROSETA EXPLORERS 2K19, del mateix institut, que s’han endut el 2n premi Lear.

Els nens i nenes d’entre 6 i 9 anys també han tingut el seu espai a la First Lego League. La Junior FIRST LEGO League ha reunit més de 130 nens repartits en 22 equips que han buscat solucions a través del repte MISSION MOON en què han hagut de plantejar que cal tenir en compte per poder fer una bona exploració espacial. Els més petits han resolt el desafiament amb el disseny d’una maqueta LEGO i un pòster il·lustratiu on mostren tot el que han après.

                                             Una imatge dels participants més joves: 

Festival Lego League Tgna

La FIRST LEGO League, s’ha convertit en un referent per aquells joves que des de ben petits tenen una clara vocació científica. És per aquest motiu que la ETSE (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb la col·laboració l’empresa LEAR, ja fa 8 anys que organitza aquesta iniciativa al territori.

La majoria dels equips participants a la FLL Reus-Tarragona ja havien superat una fase prèvia, les anomenades MicroFLL. Es tracta de competicions internes que s‘organitzen a les escoles quan tenen més equips dels que participaran al campionat provincial. Per aquesta edició, 7 escoles han organitzat una MicroFLL entre desembre i gener per tal escollir els equips que els han representat aquest dissabte, 2 de febrer. Si es tenen en compte tots els joves que han participat en aquesta fase prèvia, en total participen en aquesta edició 1.200 joves de les comarques de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: