Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV crea un mètode que detecta de forma ràpida un colorant cancerígen als aliments

Les tècniques quimiomètriques també es poden utilitzar per identificar diferents components que es troben en altres productes alimentaris i mediambientals

Les investigadores Itziar Ruisánchez i Pilar Callao han encapçalat la recerca Les investigadores Itziar Ruisánchez i Pilar Callao han encapçalat la recerca URV
Ciència Redacció Infocamp
Divendres, 01 Març 2019 08:25

Els Sudan són una família de colorants sintètics altament cancerígens que l’any 2003 van fer saltar les alarmes a la Unió Europea perquè se’n van detectar en espècies com el curri, la cúrcuma o el pebre vermell. A partir d’aquell moment es van desenvolupar normatives per controlar la possible presència de colorants Sudan en productes destinats al consum humà. Com a conseqüència, es van desenvolupar múltiples tècniques analítiques per determinar-los en els aliments que entraven a Europa.

Investigadores del Grup de Recerca de Quimiometria, Qualimetria i Nanosensors del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la Universitat Rovira i Virgili van crear un mètode que permetés donar un resultat fiable en molt poc temps. “En aquest context encara té més sentit la nostra recerca, ja que ara estem analitzant un aliment sobre el qual hi ha moltes probabilitats que no estigui contaminat”, explica Pilar Callao, una de les investigadores que van encapçalar el projecte juntament amb Itziar Ruisánchez i Cristina Márquez.

El mètode utilitzat per les investigadores està basat en tècniques quimiomètriques, que s’han aplicat amb èxit per detectar si les mostres alimentàries estaven adulterades amb Sudan.

Aquesta recerca, que s’ha publicat a la revista Microchemical Journal, suposa una aplicació més de les tècniques quimiomètriques, que poden resultar molt útils en l’anàlisi i diagnosi ràpida i econòmica de determinats components, no només en productes alimentaris sinó també mediambientals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: