Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El MNAT inicia un nou cicle per difondre els programes de recerca del museu

En la primera sessió d'aquest dimecres 13 de març, es coneixerà l'aplicació del 3D en un context arqueològic, a partir de l'escultura d'Antínous trobada a la Vil·la dels Munts

El programa 'Recerca en curs' mostrarà l'aplicació del 3D en un context arqueològic, a partir de l'escultura d'Antínous de la Vil·la dels Munts El programa 'Recerca en curs' mostrarà l'aplicació del 3D en un context arqueològic, a partir de l'escultura d'Antínous de la Vil·la dels Munts MNAT
Ciència Redacció Infocamp
Dimarts, 12 Març 2019 18:55

Aquest dimecres 13 de març a les 19 h, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) iniciarà un nou programa, 'Recerca en curs', que té com a objectiu difondre els programes de recerca que s'estan duent a terme al museu.

El cicle, organitzat pel MNAT en col·laboració amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), es planteja com un espai d'intercanvi d'idees i divulgació de projectes al voltant del patrimoni romà en un format dinàmic, intentant acostar al públic no només especialitzat projectes de recerca aplicats al territori de Tàrraco.

La primera sessió del cicle té com a títol 'Antínous. La tecnologia 3D al servei del Patrimoni' i anirà a càrrec de Julio César Ruiz, investigador de l'ICAC, Víctor López Menchero, director científic a Espanya de Global Digital Heritage i Albert Sierra, expert en noves tecnologies de l'ACDPC. En el transcurs de la sessió es coneixerà l'aplicació del 3D en un context arqueològic, a partir de l'escultura d'Antínous trobada a la Vil·la dels Munts, juntament amb altres fragments no exposats actualment, de la mà de J. César Ruiz.

Albert Sierra parlarà de la línia d'actuacions que s'està realitzant dins l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural en matèria de digitalització 3D, i Víctor López Menchero ens endinsarà en la fotogrametria com a tècnica de documentació, estudi i divulgació del patrimoni, dins del cas del projecte Global Digital Heritage, i es realitzarà una demostració pràctica de fotogrametria.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: