Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Nit Europea de la Recerca torna per cinquè any consecutiu a Tarragona amb rècord d'activitats

L'activitat central tindrà lloc, aquest divendres 30 de setembre a la tarda, amb la fira de tallers científics a la plaça Corsini

L'activitat central tindrà lloc, aquest divendres 30 de setembre a la tarda, amb la fira de tallers científics a la plaça Corsini L'activitat central tindrà lloc, aquest divendres 30 de setembre a la tarda, amb la fira de tallers científics a la plaça Corsini ARXIU / INFOCAMP
Ciència Redacció Infocamp
Divendres, 30 Setembre 2022 09:36

Amb el lema "Recerca pel canvi", més de 150 investigadores i investigadors de la URV i dels instituts de recerca del territori participen en aquest esdeveniment de divulgació científica. L'activitat central serà la fira de tallers del proper 30 de setembre a la plaça Corsini de Tarragona. Es faran també xerrades divulgatives a Reus, una exposició sobre castells i ciència, una ruta científica i tallers i xerrades a instituts.

L'esdeveniment europeu més gran de divulgació científica torna a Tarragona per cinquè any consecutiu. Més de 150 investigadores i investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i dels instituts de recerca del territori participaran en més de 80 tallers, xerrades i altres activitats de divulgació científica amb l'objectiu d'apropar la ciència a la ciutadania d'una forma planera i lúdica. A Tarragona està coordinat i organitzat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb la participació de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

L'èxit de participació del públic ha fet que les activitats s'allarguin durant els dies previs i el cap de setmana. La proposta, que ha rebut el finançament de la Unió Europea, inclou el major nombre d'activitats dels darrers cinc anys, quan l'esdeveniment es va celebrar per primera vegada a les comarques de Tarragona.

La fira de tallers científics

L'activitat central tindrà lloc divendres 30 de setembre a la tarda, amb la fira de tallers científics a la plaça Corsini de Tarragona. En aquesta edició s'hi podran trobar una quarantena de propostes de tallers interactius de pràcticament tots els àmbits del coneixement. Aquesta iniciativa, destinada a públic familiar, permet el contacte directe amb la comunitat investigadora a través de les activitats que conviden a la participació del públic, que pot anar circulant de taller en taller. La fira començarà a les 16.30h i s'hi podrà participar fins les 21h. Els i les joves que hi accedeixin tindran un passaport científic que podran omplir quan participin als diferents tallers. Un cop omplert, obtindran obsequis de la 'Nit Europea de la Recerca'.

L'Ajuntament de Tarragona, a través de l'oficina Europe Direct Tarragona, és el patrocinador principal de l'activitat central. També ha comptat amb la col·laboració del Mercat Central de Tarragona, l'empresa Borges i EMATSA.

Altres activitats a Tarragona i a Reus

Durant la setmana del 26 al 30 de setembre investigadores i investigadors de la URV i els instituts de recerca han impartit xerrades i tallers científics als instituts de secundària de la demarcació que ho hagin sol·licitat.

Aquest dissabte 1 d'octubre estan previstes dues activitats més: la ruta científica sobre el químic Antoni de Martí i Franquès, una recreació teatralitzada didàctica sobre la vida d'aquest científic català i els seus descobriments. Les persones que hi participin visitaran els carrers i palaus del centre històric de Tarragona que tenen relació amb la seva vida i la recerca, des del camp de Mart fins al Pla de la Seu. La ruta parteix a les 10.30h des del Portal del Roser de Tarragona i cal inscriure-s'hi amb antelació.

El mateix 1 d'octubre a les 11h es farà la sessió de Microxerrades divulgatives "Recerca pel canvi" a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus, organitzades per l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la URV sobre temes relacionats amb la recerca del personal investigador de la Universitat i dels instituts de recerca de les comarques de Tarragona.

Des del 5 de setembre i fins el 3 d'octubre es pot visitar al Mercat Central de Tarragona l'exposició Castells i ciència, que relaciona diferents disciplines científiques amb el fet casteller.

Per a les activitats que requereixen inscripció cal enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: