Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica incorpora la Fira d'Economia Solidària del Camp

La festa es trallada enguany a la plaça Corsini de Tarragona i també presenta com a novetat la Cursa d'Orientació

Presentació de l'11a edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica de Tarragona Presentació de l'11a edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica de Tarragona CEDIDA
Comerç Júlia Estivill
Dijous, 10 Mai 2018 16:27

L’11a edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Tarragona canvia d’ubicació i se celebrarà per primera vegada a la Plaça Corsini. L’esdeveniment, organitzat per una xarxa de 14 entitats de la ciutat i amb el suport del Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, tindrà lloc durant tot el dissabte 12 de maig, coincidint amb el Dia internacional del comerç just.

Enguany, la festa presenta la Cursa d’Orientació del Comerç Just i la Banca Ètica com l’activitat central d’aquesta edició. En ella, els participants recorreran una vintena d’establiments del centre de la ciutat que treballen i defensen les polítiques de comerç just que defensa l’economia social i solidària com són la venda de productes ecològics i de proximitat, el cooperativisme, la reducció de residus, entre d’altres. D’aquesta manera, “els participants podran conèixer els establiments i saber per què formen part del comerç just” ha explicat el Coordinador de Som Comerç Just i Banca Ètica, Tais Bastida. La cursa serà de 10:00 a 12:00 hores, amb sortida i arribada a la Plaça Corsini, i s’hi pot participar en la modalitat familiar o esportiva. Les inscripcions estaran obertes fins al dimecres 9 de maig a través del web comercjustibancaetica.org. Els guanyadors rebran premis relacionats amb els productes i serveis de l’economia solidària i les ONG participants.

La segona novetat d’enguany és l’organització de la 1a Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Camp – CoopCamp. Aquesta comptarà amb la presència de més de vint expositors, entre cooperatives i entitats, que donaran a conèixer tota una sèrie de productes i serveis relacionats amb diferents sectors. Així doncs, “són dos peces que s’uneixen per un cantó des d’un vessant plenament econòmica com és la part del comerç just i banca ètica i, per l’altre cantó, des de l’àmbit de les ONG es complementa amb el punt de vista internacional i solidari” ha afegit Bastida.

Un total de 37 expositors, entre cooperatives i ONG, participaran en l’acte remarcant la importància de la mirada internacional en l’economia social i solidària. Josep Naval, membre de SETEM Catalunya al camp de Tarragona ha recordat que un dels objectius és conscienciar “dels efectes negatius de l’economia capitalista que provoca l’existència de 21 milions de treballadores esclaves al món segons l’Organització Internacional del Treball tot i que altres estudis el xifren en 45,8 milions també ha destacat aspectes negatius com “el treball infantil, la contaminació i la degradació de la salut pública”.

Com cada any també es comptarà amb la presència de les ONG i entitats de la xarxa Som Comerç Just i Banca Ètica: SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Xarxa ECO, Una Finestra al Món,Comitè Oscar Romero, El Sueño de la Campana, URV Solidària, Hammada, Enginyeria Sense Fronteres, Mans Unides, HackLab TGNU, Fundación Vicente Ferrer, ADICAE, CoopCamp.

La fira començarà a les 10:00 i acabarà a les 20:30 hores i comptarà amb un espai infantil dinamitzat per la cooperativa de serveis educatius Icària SCCL i servei de barra i dinar a càrrec del restaurant la Sageta de Foc.

La programació comptarà amb xerrades i conta-contes infantils, vermut musical a càrrec de Tarragona Swing i l’actuació dels alumnes i professors de l’Estudi de Música.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: