Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona obté 1,2 MEUR del fons Next Generation per a la digitalització comercial

Es contemplen tres eixos d’actuació que s’emmarquen dins del projecte 'Tarragona centre comercial obert' i s’implementaran al llarg del 2023

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, el president de l’empresa de Mercats de Tarragona i conseller, Dídac Nadal, el gerent de l’empresa, Daniel Milà i la directora dels mercats municipals, Mònica Garcia, han presentat 'Tarragona centre comercial obert' L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, el president de l’empresa de Mercats de Tarragona i conseller, Dídac Nadal, el gerent de l’empresa, Daniel Milà i la directora dels mercats municipals, Mònica Garcia, han presentat 'Tarragona centre comercial obert' DAVID OLIETE
Comerç Abel Casanovas
Dilluns, 23 Gener 2023 15:33

L'Ajuntament de Tarragona ha obtingut 1,2 milions d’euros dels fons Next Generation, els quals es destinaran a impulsar la transformació digital dels comerços i dotar-los de sostenibilitat i eficiència energètica. Es contemplen 24 accions que es dividiran en tres eixos d’actuació, tal com han anunciat avui en roda de premsa l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el president de l’empresa de Mercats de Tarragona i conseller de Comerç de l’Ajuntament, Dídac Nadal.

El projecte 'Tarragona Centre Comercial Obert' es presenta, segons l’alcalde, per valorar el comerç de proximitat i ajudar-lo a l’adaptació digital i tecnològica. L’Ajuntament vol "donar una empenta" a aquest tipus de comerç, ja que ofereix llocs de treball, aporta seguretat i convivència als carrers de la ciutat i forma part de la cultura tarragonina.

La inversió prevista per posar en marxa 'Tarragona Centre Comercial Obert' està valorada amb gairebé 1,5 milions d’euros, la qual cosa vol dir que l’ajut Next Generation suposa el 80% de l’import total.

Dídac Nadal celebra aquest “moment important” perquè abans els comerços estaven dotats de “sistemes anacrònics i analògics”, és per això que gràcies a l’obtenció del fons Next Generation es podrà avançar cap a la digitalització i transformació tecnològica.

Tres eixos d’actuació amb 24 accions

El gerent de l’empresa de Mercats, Daniel Milà, ha desglossat quines seran les accions que es duran a terme gràcies a l’obtenció de l’ajut Next Generation. Unes accions que es dividiran en tres eixos d’actuació.

Abans de començar a desenvolupar els tres eixos d’actuació, està previst la constitució d’una oficina tècnica d’implementació global de digitalització. Aquesta oficina tindrà un cost de 157.300 euros.

El primer eix és el de millora tecnològica i digital on s’inclouen diverses accions relacionades amb les solucions per una millora de les infraestructures tecnològiques als mercats municipals, com ara servei d’anàlisi de Big Data de la zona comercial, control de flux de persones de l’àrea comercial, mercadets i interior del Mercat Central, compra per WhatsApp, connexió de wifi i fibra òptica als Mercats Central i de Torreforta, ampliar les rutes entre els mercats i mercadets de Tarragona i els elements més emblemàtics de la ciutat, cartellera digital interactiva a l’interior del Mercat Central i en el seu espai públic.

Gràcies a aquestes aplicacions es podran recollir dades que permetin “actuar en conseqüència” i potenciar la qualitat tecnològica i digital dels mercats i de consum dels fluxos de gent. El cost d’aquest primer eix d’actuació està valorat 399.663,5 euros.

El segon eix fa referència a l’acompanyament en la modernització i digitalització comercial, que contemplen deu actuacions amb programes de formació i assessorament als paradistes, marxants i comerciants per acompanyar-los cap a la transformació digital dels seus comerços. Aquests programes s’anomenaran “Espai de Divulgació Tecnològica”. La inversió d’aquest segon eix ascendeix a 484.605,5 euros.

El tercer i últim eix d’actuació se centra en la sostenibilitat i eficiència energètica, on hi ha previstes quatre accions. Entre les actuacions destaca la millora de l’eficiència energètica del Mercat de Torreforta, campanyes de productes de proximitat “És Verd”, inclusió de guixetes als mercats i instal·lació de punts d’entrega refrigerats i intel·ligents al Mercat Central.

Per desenvolupar totes aquestes accions es destinarà una partida de 457.380,5 euros.

Impacte previst

Els eixos d’actuació s’aniran desenvolupant durant el transcurs d’aquest any 2023 i es pretén que finalitzin abans del juny de l’any 2024. El projecte 'Tarragona Centre Comercial' té previst millorar en diversos àmbits.

El projecte vol crear impacte en la captació de nous perfils de consumidors, incrementar els fluxos de persones als espais comercials, generar un impacte econòmic i social, augmentar les vendes als negocis i millorar el posicionament comercial de la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: