Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix Ràdio Ciutat de Valls, la nova emissora municipal 'online'

Hi haurà un informatiu diari d'actualitat i un magazine setmanal, en una programació que progressivament s'anirà ampliant, obrint la ràdio a les entitats

Presentació de Ràdio Ciutat de Valls, aquest dimarts 13 de febrer, Dia Mundial de la Ràdio Presentació de Ràdio Ciutat de Valls, aquest dimarts 13 de febrer, Dia Mundial de la Ràdio CEDIDA
Comunicació Redacció Infocamp
Dimecres, 14 Febrer 2018 13:38

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Ràdio, ahir dimarts 13 de febrer, s’han iniciat les emissions de Ràdio Ciutat de Valls, nova emissora municipal que retransmetrà els seus continguts informatius exclusivament per internet. En l’arrencada, la nova emissora comptarà amb un informatiu diari d’uns 8 minuts que resumirà l’actualitat de la ciutat, a més de càpsules informatives puntuals breus que s’emetran en el moment que es produeixi la notícia.

A aquest bloc informatiu s’hi suma ja de bon principi un programa setmanal de prop d’una hora i mitja que, en format de magazine, també recollirà notícies, informacions d’interès, entrevistes i que serà també una finestra oberta a l’activitat ciutadana i a la vida associativa vallenca. De fet, l’objectiu és que les entitats i ciutadans siguin els protagonistes i que amb la seva participació Ràdio Ciutat de Valls pugui ampliar la graella de continguts i programes de manera progressiva. Els podcastas dels programes i el conjunt de continguts radiofònics es podran escoltar a través de la plataforma web www.rcvalls.cat.

Ahir va presentar el nou canal de comunicació per internet de l’Ajuntament el primer tinent d’alcalde, Jordi Cartanyà, el regidor de Transparència i Tecnologies de la Informació, Francesc Anguela, i Quim Espinosa, responsable de l’empresa Quimeras, firma amb experiència en la difusió de continguts radiofònics per internet i que gestionarà l’arrencada de la ràdio. L’emissora comença en període de proves per valorar el resultat de l’experiència i, a la vegada, amb la previsió de convocar un concurs públic per elegir qui s’encarregarà de la gestió del servei.

Aquest projecte pioner com a ràdio municipal concebuda ja des de l’inici com un canal comunicatiu que emetrà exclusivament per internet forma part de l’acord de govern de l’Ajuntament de Valls. L’objectiu és que la ràdio sigui una nova eina d’informació per a la ciutadania, plural i oberta a la seva participació i, a la vegada, que pugui convertir-se en un altaveu de l’activitat de Valls. Així, també s’ha previst l’emissió en directe d’esdeveniments ciutadans via streaming.

La web, canal principal de les informacions

La web www.rcvalls.cat serà la principal plataforma de difusió dels continguts, ja que inclourà les últimes informacions, així com l’arxiu de notícies i programes amb la possibilitat d’escoltar els continguts a la carta en qualsevol moment. La web serà adaptativa a qualsevol tipus de dispositiu, des d’on es podrà accedir amb facilitat a totes les informacions. A més, la ràdio tindrà la seva versió en una App que en breu es podrà descarregar tan per Android com per IOS. A la vegada, les informacions de la ràdio també es difondran per les xarxes socials de Facebook i Twitter de l’Ajuntament de Valls, així com per la web municipal www.valls.cat.

La ràdio per internet s’ha convertit cada cop més en un canal més popular i els últims estudis apunten ja que prop d’un 10% de l’audiència escolta ràdio online. A més del creixement experimentat dels canals a internet de les emissores convencionals, ja són diverses les ràdios que emeten exclusivament per internet. A banda dels costos més econòmics d’aquest model de ràdio online, s’ha popularitzat per opcions com les de ràdio a la carta que permet descarregar i escoltar els continguts en qualsevol moment.

Per a l’inici de les emissions, l’Ajuntament hi ha destinat 30.000 euros per fer possible la compra de materials, micròfons, així com les plataformes necessàries per a l’emissió per internet, a més de l’encàrrec de gestió en aquesta arrencada de l’emissora. Per contactar amb la redacció de l’emissora, els ciutadans poden adreçar-se per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: