Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les Petxines 2018 es lliuren aquest dimecres

La festa dels periodistes tarragonins tindrà lloc, a les 20h, al Teatret del Serrallo

Una de les finalistes a Petxina Oberta, Patrícia Plaja, rebia divendres el 'Premi Nacional' dels VI Premis Comunicació de Tarragona per com va gestionar la comunicació, des del gabinet de premsa dels Mossos, durant els atemptats de Barcelona i Cambrils. Una de les finalistes a Petxina Oberta, Patrícia Plaja, rebia divendres el 'Premi Nacional' dels VI Premis Comunicació de Tarragona per com va gestionar la comunicació, des del gabinet de premsa dels Mossos, durant els atemptats de Barcelona i Cambrils. PREMIS COMUNICACIÓ DE TARRAGONA
Comunicació Redacció Infocamp
Dimecres, 11 Juliol 2018 08:23

Aquest dimecres 11 de juliol, a partir de les 20.00 hores, tindrà lloc al Teatret del Serrallo de Tarragona la celebració la 26a edició de la festa de les Petxines de la Informació.

Les #petxines és la cita anual dels periodistes tarragonins, durant la qual els col·legiats voten in situ la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes, i la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació. Com a novetat, enguany s’estrena la categoria Petxina Km. 0, amb l’objectiu de distingir el producte periodístic de proximitat cuinat a foc lent, de manera professional i amb vocació de servei al territori.

També s’atorga, per decisió de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i al marge de les votacions, la Petxina Daurada a un periodista vinculat al territori en senyal de reconeixement a la seva trajectòria professional. Enguany, la del conegut periodista, presentador, humorista i productor Andreu Buenafuente, estretament vinculat a les comarques tarragonines i, en especial, a la ciutat de Reus, que el va veure néixer fa 53 anys.

Va ser a Ràdio Popular Reus (COPE) que Buenafuente va començar la seva carrera professional, quan tenia només 17 anys. L’any 1989 va engegar a Ràdio Reus (SER) el seu primer projecte radiofònic, El Terrat de Ràdio, que va donar pas a quasi 30 anys de producció audiovisual a través de la productora El Terrat: programes de televisió i ràdio, ficcions cinematogràfiques, documentals, espectacles teatrals, publicitat i format per internet. Tot amb l’humor com a segell distintiu. A més a més, Buenafuente és soci fundador de Canal Reus TV.

També ha col·laborat en premsa escrita, ha publicat nombrosos llibres i ha participat en diverses pel·lícules. Ha guanyat tres Premis Ondas i el Premi Internacional d'Humor Gat Perich.

En les categories a votació, els finalistes són:

- Petxina Oberta: distingeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes.

- Patrícia Plaja i l’equip de comunicació de Mossos i Protecció Civil

Per la gestió de la informació durant i després dels atemptats jihadistes de l’agost passat, que van situar Alcanar i Cambrils al focus mediàtic.

- Gabinet de comunicació de l’Ajuntament de Cambrils

Per les habilitats demostrades a l’hora d’atendre als periodistes amb motiu de l’atemptat del 18 d’agost al municipi cambrilenc.

- Gabinet de comunicació d’Endesa a Catalunya

Per la disposició a l’hora d’atendre les peticions d’informació dels mitjans de comunicació de casa nostra.

- Petxina Tancada: distingeix la font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació.

- Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona

Per no atendre els periodistes davant d’uns fets tant rellevants com els de l’1 d’octubre.

- Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif)

Per no informar suficientment de temes d’interès periodístic relacionats amb les infraestructures del Camp de Tarragona.

- Comandància de la Guardia Civil a Tarragona

Per prescindir de l’únic interlocutor que hi havia amb la premsa i fer molt difícil la comunicació amb aquest cos.

- Petxina Km. 0: distingeix el producte periodístic de proximitat cuinat a foc lent, de manera professional i amb vocació de servei al territori.

- Fet a Tarragona

Per omplir les seves pàgines de bons reportatges, però també de fotografies de qualitat i d’un disseny actual.

- Porta Enrere

Per apostar pel periodisme d’investigació en temps d’immediatesa.

- Serveis informatius de Tac 12

Per apropar a la ciutadania la realitat informativa de municipis sovint oblidats a l’agenda informativa.

Els guanyadors es decidiran in situ la nit de la festa, que començarà a les 20.00 hores amb l’apertura de les urnes perquè els col·legiats i col·legiades puguin dipositar-hi el vot.

Després del lliurament dels guardons, es farà la ja tradicional rifa entre tots els col·legiats i col·legiades que hagin votat, gràcies a la col·laboració de Repsol, PortAventura, Festival Internacional de Música de Cambrils, Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, MusicFromTamarit, Festival d'Estiu de Tarragona, Sala Zero, Sala Japan, Cellers Tarroné, Cellers Singulars, D.O.Tarragona, Consell Regulador DO Tarragona, Celler Josep Grau Viticultor, Fet a Tarragona i NW La Revista de Reus.

Posteriorment, se servirà un pica-pica, regat pels vins dels tres cellers convidats: Celler Josep Grau Viticultor, Cellers Singulars i Cellers Tarroné.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: