Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona Ràdio obté un nou guardó per la Inclusió dels Premis Ràdio Associació per 'Heroïnes Anònimes'

L’organització reconeix de l’espai feminista de l’emissora mitjançant una menció de qualitat en la categoria d’Inclusió

 Laura Recasens i Aida Bañeres, d''Heroïnes Anònimes' Laura Recasens i Aida Bañeres, d''Heroïnes Anònimes' TARRAGONA RÀDIO
Comunicació Redacció Infocamp
Dimecres, 20 abril 2022 21:44

El nou programa-podcast de Tarragona Ràdio ‘Heroïnes Anònimes’ ha estat reconegut amb una menció de qualitat en la categoria d’Inclusió pels Premis Ràdio Associació, els més prestigiosos del sector de la ràdio en llengua catalana. El programa guardonat, que s’emet els dimecres al 96.7 FM, té com a protagonistes dones de totes les edats, professions i procedències que resideixen al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre i aborda multitud de problemàtiques que viuen les dones de forma transversal i inclusiva, des d’una perspectiva feminista i de la mà de les pròpies convidades. “No totes les dones volen ser la Marie Curie, ni pujar l’Everest; potser l'únic que volem les dones, a banda de ser lliures, és que se’ns reconegui i se’ns visibilitzi, pugem l’Everest o ens aixequem a les 5 del matí per anar a treballar”, explica la impulsora i conductora de l’espai, Laura Recasens.

Aquest 2022 és el segon any consecutiu que Tarragona Ràdio s’endú un guardó a la inclusió en els Premis de Ràdio Associació de Catalunya, ja que en 2021 l’històric programa ‘Tothom’ va aconseguir el màxim reconeixement de l’organització en aquest àmbit. Segons la presidenta de Tarragona Ràdio, Paula Varas, l’anunci d’aquest doblet per la visibilització de la diversitat “no deixa de ser una mostra del rumb que vol seguir potenciant l’emissora. Més enllà dels avenços tecnològics i l’adaptació als nous models de consum, Tarragona Ràdio entén el seu paper cabdal com a referent social i, per això, creu en la inclusió i la diversitat cultural, funcional o de gènere de forma transversal, com un dels grans reptes que hem d’abordar tots els mitjans de comunicació públics”.

La menció de qualitat que s’endú ‘Heroïnes Anònimes’ en la 22a edició dels Premis Ràdio Associació pren especial rellevància al costat de la resta de programes i podcasts guardonats en els Premis Ràdio Associació, com ‘Oh My Goig!’ de Betevé (Premi a la Inclusió que inclou la menció de qualitat per Tarragona Ràdio), ‘TN-Comarques’ de TV3, ‘Il·lustres Execrables’ del Via Lliure de RAC1 o ‘El matí i la mare que el va parir’ de Flaixbac, entre d’altres.

'Heroïnes Anònimes'

'Heroïnes Anònimes' va començar a emetre’s a Tarragona Ràdio durant la temporada passada i ha estat un dels principals èxits a les plataformes de distribució Spotify i Youtube. A més, és un dels programes que s’emet també en altres ràdios de Catalunya mitjançant l’acord amb la Xarxa Audiovisual Local (XAL), que també ha apostat per la distribució d’aquest nou producte de Tarragona Ràdio amb perspectiva obertament feminista.

La impulsora d’Heroïnes Anònimes, Laura Recasens, directora de l'àrea d'Igualtat de la cooperativa Combinats, també compta amb el suport en directe de la dinamitzadora cultural i comunicadora Aida Banyeres, que s’encarrega de les recomanacions musicals en la mateixa línia del programa, recuperant la història, el repertori o la vida d’una artista, grup o estil musical, sempre amb accent femení i feminista.

Abans de ser un programa de ràdio, 'Heroïnes Anònimes' va néixer com un projecte a la xarxa social Instagram i, actualment, ja compta amb el seu propi espai a www.tarragonaradio.cat. Heroïnes Anònimes és, per tant, una plataforma de continguts multiplataforma i destaca també per ser el primer producte híbrid programa-podcast de Tarragona Ràdio: s’emet en directe al 96.7 FM, però la versió podcast es poleix i es distribueix de forma independent a les plataformes de distribució Spotify i Enacast.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: