Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Idiada és l’empresa interessada en construir l’alternativa al Logis Penedès

La companyia forma part d’un grup de treball impulsat pel Consell Comarcal per definir projectes estratègics

Part dels terrenys de Banyeres del Penedès on CIMALSA preveia la construcció del Logis Penedès Part dels terrenys de Banyeres del Penedès on CIMALSA preveia la construcció del Logis Penedès GEMMA SÁNCHEZ / ACN
Empreses Redacció Infocamp
Dimarts, 04 Desembre 2018 21:03

Applus Idiada és l’empresa que ha presentat un projecte alternatiu per construir un centre de desenvolupament tecnològic als terrenys on la Generalitat té planificat crear el Logis Penedès, a Banyeres del Penedès. Fonts coneixedores de la negociació han confirmat a l’ACN que la companyia d’homologació automobilística amb instal·lacions actuals a Santa Oliva s’ha postulat per invertir a la comarca 100 milions d’euros en menys de cinc anys i crear un centre d’investigació com a alternativa al centre anunciat per CIMALSA –empresa pública dedicada a la promoció de centrals de mercaderies-. Aquest dimarts, el director general d’Idiada, Carles Grasas, ha assistit a una reunió al Consell Comarcal on s’ha acordat crear un grup de treball per definir els projectes estratègics del Baix Penedès.

La inversió milionària –sense revelar el nom de la companyia- l’anunciava ara fa una setmana l’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, assegurant que la proposta planteja un projecte menys lesiu pel territori en comparació al centre intermodal de mercaderies conegut com a Logis Penedès. Segons Benach, aquesta alternativa preveu ocupar el mateix espai que la proposta de CIMALSA, amb terrenys que afecten a Banyeres, l’Arboç, Sant Jaume dels Domenys i Castellet i la Gornal. Tot i tenir la mateixa extensió, però, construiria edificis de menor alçada.

L’alcalde també assegurava que aquesta inversió suposaria la creació de 200 llocs de treball directes, els quals definia com a “treball de bates blanques”, alhora que garantia “sous de qualitat”. Entre els beneficis de l’alternativa al Logis, Benach també destacava que el canvi de sector empresarial suposaria una reducció en trànsit de camions, “passant de 500 camions diaris a un màxim de 50”, mentre assegurava que el centre de CIMALSA es podria reubicar en una zona amb menys perjudici pels veïns.

Tot i l’anunci d’ara fa una setmana, l’alcalde de Banyeres va declinar concretar quina era la empresa inversora interessada fer aquesta inversió milionària. Tan sols va avançar que es tractava d’una multinacional que “ja era present a la comarca”, mentre va demanar discreció en relació al nom de la companyia, a l’espera que se celebrés una reunió amb els alcaldes del Baix Penedès.

Aquest dimarts, els alcaldes s’han reunit a la seu del Consell Comarcal, com recull una fotografia distribuïda a través de les xarxes socials de l’ens. La trobada l’ha encapçalat la presidenta del Consell, Eva Serramià, al costat del director general d’Idiada, Carles Grasas. Segons informació oficial, la reunió ha servit per impulsar la creació d’un grup de treball de projectes estratègics de la comarca, creant així una “acció unitària” davant els “reptes de futur” del territori.

Tot i que oficialment s’ha declinat anunciar quina és l’empresa interessada en construir l’alternativa al Logis, fonts coneixedores de la reunió han confirmat que Applus Idiada és qui ha plantejat la inversió milionària. La companyia d’homologacó automobilística hauria donat un any de marge per obtenir el vistiplau de la Generalitat. Si no, traslladaria el projecte a un altre país.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: