Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

CoopCamp engega una campanya per fomentar el cooperativisme com a alternativa empresarial

Es realitzaran xerrades sobre cooperativisme i cursos d’acompanyament a nous projectes basats en els principis de l’economia social i solidària

Pedro Redondo i Núria Loras han presentat la nova campanya de CoopCamp Pedro Redondo i Núria Loras han presentat la nova campanya de CoopCamp ALBA SANCHA
Empreses Alba Sancha
Dimecres, 13 Març 2019 13:16

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp ha engegat una campanya de difusió per fomentar el cooperativisme i els valors de l’economia social al conjunt de la ciutadania sota el lema ‘Canviem les regles del joc. Ho fem cooperatiu’. L’objectiu de la iniciativa és demostrar que també es pot emprendre d’una forma diferent de l’habitual d’acord amb l’economia social i solidària i que el cooperativisme és una via empresarial i d’autoocupació alternativa i factible. En el marc d’aquesta campanya, ideada per la cooperativa El Far, es realitzaran diferents activitats i tallers que giraran, principalment, entorn de dos vessants: la difusió i el coneixement sobre què és i com funciona l’economia social i l’acompanyament a projectes cooperatius incipients i existents. El lema esmentat acompanyarà, des d’aquest mateix dimecres, 13 de març, totes les accions de l’Ateneu i també es difondrà a través de les xarxes socials amb el hashtag #hofemcooperatiu.

La gestió democràtica, la participació, la igualtat, l’autonomia, la formació, la intercooperació i l’arrelament al territori són els principals valors de l’economia social i solidària que sustenta un model cooperatiu. En el marc de la campanya ‘Ho fem cooperatiu’ aquests principis es desenvoluparan en sis missatges que són: ‘Ho decidim tot juntes des del principi’, ‘Triem com amb aquí i per què treballem’, ‘Ens comprometem perquè creiem en allò que fem’, ‘Generem eines i recursos per seguir creixent col·lectivament, ‘Cooperem per resoldre les nostres necessitats i les de l’entorn’, i ‘una economia responsable amb les persones i amb la vida’. Es tracta doncs, de “donar un impuls al cooperativisme i l’economia social”, com ha manifestat el tècnic de CoopCamp al Tarragonès, Pedro Redondo. El cooperativista ha detallat que, en el marc de la campanya, es realitzaran, principalment, xerrades sobre aquest model i l’acompanyament de projectes cooperatius, tant aquells que encara no s’han format, com als que ja existeixen i necessiten una empenta per acabar de consolidar-se. L’objectiu final, com ha manifestat Redondo, és “crear xarxa”.

Per la seva banda, la sòcia fundadora de la cooperativa El Far, Núria Loras, ha explicat que la idea és que “el cooperativisme estigui més a peu de carrer”. Loras ha detallat que el lema de la campanya estarà present a tots els cartells i accions de CoopCamp d’ara endavant, com també es farà molta difusió a través de les xarxes socials.

CoopCamp, un servei que acompanya idees i projectes

Com és conegut, un dels principals serveis que ofereix l’Ateneu és l’acompanyament a projectes que estan encara en procés de formació o a cooperatives existents que necessiten consolidar el seu negoci. En aquest sentit, el tècnic de CoopCamp ha explicat que durant els pròxims mesos es realitzaran diversos tallers. El primer que es durà a terme serà el curs ‘Engeguem el nostre projecte cooperatiu’, destinat a aquelles idees incipients que volen formar-se com a cooperativa. Les pròximes sessions es realitzaran el 29 i 30 de març i el 4 i 11 d’abril a Redessa (Reus). Durant aquest taller, els assistents rebran suport en la creació del seu pla d’empresa, com també en els processos i les eines a utilitzar d’acord amb els valors de l’economia solidària, tal com ha explicat Redondo. Així mateix, el tècnic ha detallat que després d’aquestes sessions conjuntes, teòriques i pràctiques, també es realitza un acompanyament individualitzat per donar suport a la construcció del projecte.

El segon itinerari, dins de l’àmbit de l’acompanyament, s’anomena ‘Consolidem-nos’ i es tracta de sessions destinades a cooperatives ja existents però que necessiten una empenta per consolidar el seu negoci. En aquest cas, es treballa per elaborar un pla estratègic que s’adapti a les necessitats de cadascuna de les entitats i projectes. Aquest curs consta de dues sessions i tindrà lloc a la seu de Redessa a Reus, els dies 26 i 27 d’abril.

La Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona

Per últim, Redondo ha apuntat que CoopCamp també estarà present en molts altres esdeveniment per donar visibilitat al model cooperatiu. Un exemple és la Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona que tindrà lloc properament a la plaça Corsini de Tarragona. Durant tota la jornada, en aquesta fira es podran conèixer diferents iniciatives d’economia social i cooperativa que mostren els seus productes i serveis com a models consolidats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: