Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Premis Empresa Tarragona Impulsa distingeixen el talent emprenedor del territori

L’acte ha tingut lloc al Teatre del Serrallo, aquest dimecres 17 de juliol

Acte de lliurament dels Premis Empresa Tarragona Impulsa, que han tingut lloc aquesta tarda al Teatret del Serrallo Acte de lliurament dels Premis Empresa Tarragona Impulsa, que han tingut lloc aquesta tarda al Teatret del Serrallo MAURI
Empreses Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Juliol 2019 20:30

El Teatret del Serrallo ha acollit, la tarda d’aquest dimecres 17 de juliol, la gran gala de l'emprenedoria a la ciutat, amb el lliurament dels Premis Empresa Tarragona Impulsa i les beques dels programes d’incubació i acceleració empresarial Explorer i Open Future. L'acte ha estat presidit per la consellera de Desenvolupament Econòmic, Laura Castel. La dotació econòmica total dels guardons ascendeix a 25.000 euros.

Els Premis Empresa Tarragona Impulsa tenen l'objectiu de promoure l'esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a l'àrea d'influència de la ciutat de Tarragona. En aquesta edició setena s’han presentat 21 projectes avaluables en vídeo: 11 en la categoria de millors empreses de nova creació i 10 en la categoria de millors idees de projectes d’empresa. A banda, hi ha tres participants en la categoria de centres educatius, fet que eleva la xifra total de participants als premis a 24. En el marc d’aquests premis s’atorguen diferents distincions. Per una banda, dins del ‘Premi projectes empresarials innovadors’, es diferencien la categoria d’idees empresarials i la categoria d’empreses creades de menys de tres anys, cadascuna d’aquestes amb un guanyador i dos accèssits. D’altra banda, també es reparteix el ‘Premi a centres educatius de secundària i postobligatòria’, es distingeix un guanyador per al Programa Tarragona Opena Future, amb un guanyador i dos accèssits, i s’anuncien els finalistes del Programa Explorer.

‘Premi projectes empresarials innovadors’

Respecte al ‘Premi projectes empresarials innovadors’, aquest està dotat amb un premi de 3.000 euros per al primer premi de cadascuna de les categories i dos accèssits de 1.500 euros per cada modalitat. En la categoria ‘Idees empresarials’, el projecte guanyador ha estat ‘Kaykun’, liderat per Neus Torrent i Ester Vilarrassa. Aquest treball projecta una empresa dedicada al disseny i a la comercialització de solucions nutricèutiques per a animals de companyia a través d'una plataforma de venda en línia. Els accèssits en aquest modalitat són per ‘Sumi’, un projecte per a la creació de peces exclusives liderat per Susana Miranda, i per ‘Caigo’, d’Ivan Plana, que consisteix en un marketplace d’esdeveniments amb el qual es pugui saber què fan als voltants de l’usuari.

En la categoria d’’empreses creades de menys de tres anys’ la dotació econòmica és també de 3.000 euros pel guanyador i 1.500 euros per cada modalitat. En aquest cas el guanyador ha estat ‘Twins Craft Beer’, liderat per Montse i Nuria Yago. Es tracta d’un espai que engloba les activitats de producció de la marca pròpia Twins Craft Beer amb el consum, l’aprenentatge i la comercialització de cervesa artesana. Paral•lelament, es crea un espai gastronòmic on poder gaudir de les cerveses Twins i altres de diferents microcerveseries. Els accèssits s’han atorgat a ‘Easy2Bwise’ liderat per Antoni Sambró, una eina multifunció que ajuda en el procés de selecció de personal, i ‘El Far Cooperatiu’, liderat per Nuria Loras i Cristina Rodriguez, com un projecte d’iniciativa social i sense ànim de lucre, que dona llum a projectes sensibles i responsables.

El ‘Premi centres educatius de secundària i postobligatòria’ i Tarragona Open Future

El Col·legi Sant Pau Apòstol ha estat el distingit amb el ‘Premi centre educatius de secundària i postobligatòria’ pel projecte Banc d’Espanya i Better Tarragona, que ha rebut un distintiu de reconeixement al treball desenvolupat i un premi econòmic de 1.000 euros.

D’altra banda, aquest dimecres també s’han atorgat els premis del programa d’acceleració d’empreses Tarragona Open Future, que consisteix en una formació grupal de sis mesos i l’assessorament en màrqueting digital, finances, branding, comunicació, estratègia empresarial i aspectes jurídics. En aquesta tercera edició del programa es van presentar 18 sol·licituds, de les quals es van seleccionar vuit start-up i, d'aquestes, set han finalitzat el programa). Els premis són de 3.000 euros pel millor projecte i 1.500 euros pels projectes finalistes, a més de tres anys de tutories de consolidació segons necessitats de les start-up. El guanyador ha estat ‘Al Mercat’, de Josep Maria Vallvé, una solució ecommerce perquè els mercats municipals puguin vendre al gust i al tall. Els accèssits han distingit ‘Consultoria en Empresa Saludable’, de Minerva Castillo, i ‘Smartwin’, de Maria Jose Moreir, una consultoria de Business Intelligence que transforma les dades en un actiu estratègic per a l’empresa.

El Programa Explorer

Per últim, en el transcurs de l’acte també s’han lliurat els diplomes als 24 participants de la setena edició a Tarragona del Programa Explorer de desenvolupament de negocis tecnològics. Aquesta iniciativa està coordinada pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb el suport del Banco Santander i la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili. Els emprenedors han gaudit d’un espai per treballar, formació gratuïta i tutorització personalitzada. Els tres projectes seleccionats gaudiran d'un premi econòmic d'entre 1.500 i 3.000 euros i rebran assessorament al llarg de tres anys.

El passat 27 de juny ja es van fer públic el nom del projecte guanyador, però aquest dimecres s’han conegut també els projectes finalistes. El guanyador del primer premi ha estat ‘Aliconnector’, una agència d'ajuda a les petites i mitjanes empreses per accedir a les cadenes globals de valor i als mercats internacionals, liderat per Juan Pablo Muñoz Franco. Els finalistes han estat el Projecte VYCS i el Projecte Revel.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: