Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les empreses del territori recuperen poc a poc la confiança en el futur després del sotrac de finals de 2018

Tot i això, el 'Radar Cambra' dels dos primers trimestres de 2019 constata que l’optimisme empresarial segueix contingut davant la conjuntura econòmica i política

En aquesta edició del Radar Cambra s’han presentat els resultats del primer i segon trimestre d’aquest any 2019 En aquesta edició del Radar Cambra s’han presentat els resultats del primer i segon trimestre d’aquest any 2019 CAMBRA DE REUS
Empreses Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Juliol 2019 17:16

La Cambra de Comerç de Reus ha presentat, aquest dimecres 24 de juliol, el 'Radar Cambra', l’enquesta de conjuntura econòmica que des de 2013 impulsa l’ens cameral amb el lideratge tècnic del Gabinet Ceres i el suport de l’Ajuntament de Reus. El Radar Cambra pregunta trimestralment a una mostra representativa de l’empresariat de la demarcació de la Cambra de Reus la seva percepció sobre el moment pel que passa l’economia. En aquesta edició s’han presentat els resultats del primer i segon trimestre d’aquest any 2019. Entre moltes altres dades, els resultats constaten que el sotrac del tercer trimestre de 2018 en l’optimisme empresarial continua vigent, tot i que hi ha una tímida recuperació de l’optimisme cap al futur.

En concret, el nombre d’empreses que creien que al cap d’un any estarien millor que en el present va passar de ser el 53% a només el 23% entre el segon i el tercer trimestre de 2018. En els trimestres posteriors aquest indicador s’ha anat recuperant progressivament: 26% el quart trimestres de 2018, 28% el primer trimestre de 2019 i 31% del segons trimestre de 2019, tot i que encara continua molt lluny de l’antecedent del segon trimestre de 2018.

Segons el director del Radar Cambra, Hildebrand Salvat, del Gabinet Ceres, els motius d’aquesta pèrdua d’optimisme empresarial s’han de buscar en “la caiguda de l’activitat econòmica, la manca de polítiques públiques de promoció econòmica, la situació d’inestabilitat política –en particular la que es viu a Catalunya– i el context turbulent de l’economia a nivell global”. El president de la Cambra de Reus, Jordi Just, ha posat el focus en què “l’optimisme empresarial acusa els dèficits que tenim al territori: falten inversions públiques i falta eficàcia de les administracions”, posant com a exemple els retards en l’impuls “d’infraestructures com l’Estació Intermodal de Reus, l’abaixador de Bellissens o la descontaminació del pantà de Flix”.

Per la seva banda, el vicepresident Jaume Domènech ha posat en valor “la importància de tenir sobre la taula indicadors de la percepció de les empreses per tal d’exercir la nostra funció de lobby davant les administracions i poder corregir aquestes mancances que pateix l’empresariat”.

Poc preocupats pel Brexit

Aquesta edició del Radar Cambra ha avaluat també el que pensen les empreses del territori sobre el Brexit. A grans trets, i tot i reconèixer que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea perjudicarà les exportacions, el turisme i als catalans que viuen a aquell país, les empreses del territori no viuen aquest procés com una gran amenaça, sempre que es faci amb un acord consensuat. Tot i això, les empreses demanen a la Cambra que obri mercats alternatius, una línia d’acció en la qual Just ha confirmat que “ja hi estem treballant, amb contactes empresarials amb diversos països estratègics, com és el cas d’Israel, on a la tardor hi farem una missió empresarial per buscar oportunitats a les empreses de la nostra demarcació”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: