Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'AEQT demana que no es posi en dubte la seguretat a les empreses químiques arran de l'explosió a IQOXE

L'entitat respecta però rebutja la vaga al sector petroquímic convocada per aquest dimecres

La planta d'IQOXE a la Canonja, després del transvasament dels residus d'òxid de propilè del tanc afectat per l'explosió d'aquest dimarts, el 18 de gener del 2020 La planta d'IQOXE a la Canonja, després del transvasament dels residus d'òxid de propilè del tanc afectat per l'explosió d'aquest dimarts, el 18 de gener del 2020 MAR ROVIRA / ACN
Empreses ACN
Dimarts, 18 Febrer 2020 12:59

L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha demanat que no es posi en dubte la seguretat a les companyies que formen el complex petroquímic arran de l'explosió a IQOXE. En un comunicat emès aquest dimarts, l'entitat ha considerat que és "esbiaixat generalitzar a partir de situacions puntuals i excepcionals" i ha apuntat que el sinistre "ha de servir d'aprenentatge per millorar la gestió del risc d'una manera més efectiva". Alhora, l'organització ha rebutjat la vaga a la petroquímica convocada per CCOO i UGT per aquest dimecres. "L'AEQT la respecta però creu que no és el camí eficaç per assolir millores", i ha remès a "les taules de diàleg obertes" per trobar solucions a la gestió de les emergències i l'augment de la seguretat.

En aquest sentit, l'entitat s'ha mostrat partidària "de continuar impulsant el diàleg entre tots els agents territorials com a fórmula per a retornar la normalitat al sector i avançar en la seva millora continuada". També han defensat "la necessitat" que s'arribi fins al final en la investigació i s'esclareixin les causes del sinistre, "per tal de poder extreure'n tots els aprenentatges i millores possibles".

A banda, l'AEQT ha anunciat que "posarà en marxa un pla d’accions lligat a escoltar de manera permanent el territori, a ampliar i consolidar les relacions amb els diferents agents i representants, i a transmetre coneixement i a proposar millores".

Finalment, l'organització ha recordat que el seu paper és "defensar els interessos comuns de les empreses associades" i que entre les seves competències no hi ha "fiscalitzar o inspeccionar" els seus membres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: